Cainele a fost scos cu ajutorul unui ham improvizat din chingi, pentru a fi atras afara cu coada. Animalul nu este ranit.

Mai multi turisti din Ungaria care au trecut pe langa Pestera 1 Mai au vazut un caine la baza unui abrupt la intrarea acesteia, care scotea sunete. Membrii Asociatiei Speologice Sfinx Garda, aflata cel mai aproape de pestera, au organizat in cursul serii de luni salvarea animalului.

La baza unui abrupt de circa 20 m aflat la intrarea in pestera, care poate fi parcurs numai folosind corzile, se afla un caine comunitar de talie mare- peste 20kg, care spre norocul sau nu era ranit, dar care probabil cazuse in urma cu cateva zile.

Desi initial parea resemnat, la vederea mancarii a devenit foarte activ, spun membrii asociatiei. Desi initial existau rezerve in legatura cu starea de sanatate a cainelui, tinand cont ca in padure si in zona pot exista animale turbate, s-a trecut la fixarea cainelui intr-un ham improvizat din chingi pentru a fi tras afara cu o coarda.

Este foarte probabil sa fie un caine comunitar – nu are zgarda, care urmarind un animal salbatic, precum un jder de piatra sau un pars, care se adapostesc in pesteri si care se pot catara pe stanci, sa fi cazut pe abruptul de la intrarea in pestera, unde a ramas captiv cateva zile pana la sosirea speologilor salvatori.

Datorita faptului ca de curand in zona a fost depistata o vulpe turbata, cainele va fi supravegheat si ingrijit in continuare de membrii Asociatiei Speologice Sfinx Garda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here