Un grup de tigri a fost descoperit in muntii Himalaya

0
520

Cateva secunde de film care arata tigri in padurile de pe Himalaya ar putea aduce „vergia lipsa” a planurilor de a-i salva de la extinctie.

Filmul este prima dovada ca tigrii pot trai bine in padurile din muntii Himalaya, aflate la 4.000m altitudine.

O echipa de la BBC Natural History Unit a surprins animalele folosind camere ascunse amplasate in copaci, in timpul unei expeditii de sase saptamani in Bhutan.

Cameramanul Gordon Buchanan a spus ca a inceput sa planga cand a vazut imaginile.

„Nu pot exprima prin cuvinte, este emotionant. Am stat acolo sase saptamani. Pentru mine, scopul expeditiei a fost de a filma dovezi ale existentei tigrilor in Bhutan. Cateva secunde de filmare dovedesc asta!”, a spus cameramanul.

„Este o descoperire incredibila pentru supravietuirea tigrilor. Comportamentul tigrilor sugereaza ca se imperecheaza si sunt sigur ca trebuie sa fie niste pui, undeva pe munte”, a mai spus Buchanan.

„Bhutanul este o tara budista si nu vaneaza animale, iar pentru ca tara este atat de salbatica, este foarte greu ca braconierii sa vaneze aici”, a mai spus cameramanul de la BBC.

Un alt membru al echipei, conservationistul dr. Alan Rabinowituz a spus ca descoperirea ii ajuta sa lege populatiile izolate de tigri printr-un coridor asiatic, in care sa fie in siguranta fata de oameni.

Echipa a filmat, de asemenea, si leopardul zapezilor, animal foarte rar.

Filmarile pot fi vazute intr-un documentar, Lost Land of the Tiger, marti, miercuri si joi pe BBC One, la ora 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.