Un grup de tigri a fost descoperit in muntii Himalaya

Cateva secunde de film care arata tigri in padurile de pe Himalaya ar putea aduce „vergia lipsa” a planurilor de a-i salva de la extinctie.

Filmul este prima dovada ca tigrii pot trai bine in padurile din muntii Himalaya, aflate la 4.000m altitudine.

O echipa de la BBC Natural History Unit a surprins animalele folosind camere ascunse amplasate in copaci, in timpul unei expeditii de sase saptamani in Bhutan.

Cameramanul Gordon Buchanan a spus ca a inceput sa planga cand a vazut imaginile.

„Nu pot exprima prin cuvinte, este emotionant. Am stat acolo sase saptamani. Pentru mine, scopul expeditiei a fost de a filma dovezi ale existentei tigrilor in Bhutan. Cateva secunde de filmare dovedesc asta!”, a spus cameramanul.

„Este o descoperire incredibila pentru supravietuirea tigrilor. Comportamentul tigrilor sugereaza ca se imperecheaza si sunt sigur ca trebuie sa fie niste pui, undeva pe munte”, a mai spus Buchanan.

„Bhutanul este o tara budista si nu vaneaza animale, iar pentru ca tara este atat de salbatica, este foarte greu ca braconierii sa vaneze aici”, a mai spus cameramanul de la BBC.

Un alt membru al echipei, conservationistul dr. Alan Rabinowituz a spus ca descoperirea ii ajuta sa lege populatiile izolate de tigri printr-un coridor asiatic, in care sa fie in siguranta fata de oameni.

Echipa a filmat, de asemenea, si leopardul zapezilor, animal foarte rar.

Filmarile pot fi vazute intr-un documentar, Lost Land of the Tiger, marti, miercuri si joi pe BBC One, la ora 21.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *