Exploziile solare ar putea paraliza Marea Britanie

In 2013, viata de pe Pamant va fi afectata serios de o furtuna solara, iar Marea Britanie si Europa de Nord ar urma sa fie cele mai afectate zone.

Oamenii de stiinta de la NASA avertizeaza ca Pamantul va fi lovit in 2013 de explozii solare devastatoare, pentru ca astrul va ajunge la maximul puterii sale. Sistemele de navigatie si satelitii s-ar putea defecta, ceea ce va conduce la perturbarea traficului aerian.

Zone foarte mari, printre care Europa de Nord si Marea Britanie, vor ramane primele fara energie si acces la echipamentele electronice. Furtuna solara ar putea avea consecinte negative grave pentru sanatatea oamenilor, in cazul in care autoritatile nu vor lua masuri exceptionale. Expertii NASA cred ca toata aparatura electronica va fi distrusa, de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, statiile de control aeriene pana la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele si iPodurile. Ministrul britanic al Apararii a anuntat ca saptamana viitoare se va intalni cu expertii NASA, la un summit de specialitate, pentru a afla ce se poate face pentru ca efectele negative ale exploziilor solare din 2013 sa fie cat mai mici.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente