Viitorul Alimentatiei „The future of food” – Film Documentar

16
903

Viitorul Alimentatiei, in engleza „The future of Food”, este o investigatie minutioasa despre adevarurile deranjante din spatele alimentelor neetichetate si modificate genetic care au navalit in magazine in ultimele decenii. Filmul da voce fermierilor care au au fost afectati de aceste thnologii. Implicatiile asupra sanatatii oamenilor, politicile guvernamentale si globalizarea fac toate parte dn multele motive pentru care opinia omenirea este alarmata de folosirea culturilor de plante modificate genetic si introducerea acestora in alimentatia noastra.

Ai vazut documentarul si simti ca ai ceva de spus?
Publica-ti mesajul online, opinia ta sau un articol ecologic si vei primi cadou produse ecologice din partea sponsorilor nostri! EcoMagazin si Naturalist.ro premiaza cu aproape 2.500 de Euro cele mai bune contributii aduse cauzei ecologice prin informarea, educarea si constientizarea publicului.
Afla cum poti primi si tu un cadou la adresa: www.naturalist.ro/concurs/ro

Vrei sa vezi mai multe documentare? Vrei ca si altii sa le vada si sa ia atitudine?
Da click pe bannerele de mai jos pentru a intra in pagina documentarului dorit, iar daca ai un blog sau o pagina web personala te rugam sa iei in considerare promovarea unuia dintre documentare pe blogul tau. Copiaza codul HTML al documentarului dorit si pune-l in pagina ta. In functie de marimea spatiului in care este adaugat aveti la dispozitie 4 dimensiuni. Daca aveti nevoie de ajutor nu ezitati sa ne contactati.

The 11th Hour

The 11th Hour
Cod HTML pentru Bannere

125X125
150X150
180X180
200X200

Intunecarea Globala

Intunecarea Globala
Cod HTML pentru Bannere

125X125
150X150
180X180
200X200

Viitorul Alimentatiei

Viitorul Alimentatiei
Cod HTML pentru Bannere

125X125
150X150
180X180
200X200

Pamantenii

Pamantenii
Cod HTML pentru Bannere

125X125
150X150
180X180
200X200

Anti Consumerism

Anti Consumerism
Cod HTML pentru Bannere

125X125
150X150
180X180
200X200

Masina Electrica

Masina Electrica
Cod HTML pentru Bannere

125X125
150X150
180X180
200X200

EcoMagazin Logo

Magazin de ecologie
Cod HTML pentru Bannere

125X125
130X130
180X180
220X220

Stirile EcoMagazin

Eco Widget - Afiseaza ultimele stiri EcoMagazin pe site-ul tau

Pentru a afisa ultimele 5 stiri EcoMagazin inserati in site-ul dvs. urmatoarul script:

Inlocuiti cifra 5 din script pentru a schimba numarul de articole afisate pe site-ul dvs..

Copiaza:

Sau puteti afisa doar stirile uneia dintre categoriile EcoMagazin, detalii aici.

16 COMENTARII

 1. intradevar este un filmulet ce da de gindit , la care ar trb sa meditam mai mult , sunt prezentate niste situatii destul de relevante , prin noi consumatorii ar trb sa avem o opinie destul de ampla si eficienta , referitor la produsele naturale cit si cele modificate genetic , eu cred caci cele naturale sunt tot mai bune din pct de vdr calitativ , una este sa manincam ceva natural ( lapte , brinza , o piine de casa …… ) , decit cele modicate , din soia de pilda , sau alte creatii ce ne pot face rau , de aceea exista oameni supra-ponderali , copii bolnavi , oameni ce sufera de diferite boli cauzate de aceste modificari de produse , ar trb sa luptam ptr o viata sanatoasa , o alimentatie sanatoasa , bazata pe produse naturale si nemodificate genetic ,

 2. Salut. Sunt din Republica Moldova si de vreo 2 luni ma framanta problemele pe care le puneti in discutie. Acum adun informatie ca apoi sa incep a face campanii de informare cu privire la diferite probleme abordate aici. Spuneti-mi cum pot downlouda aceste filme pe care le aveti pe site. V-as fi foarte recunoscatoare.

 3. Sint ingrozita. Acest film ar trebui dat la televizor cit mai des. Traim intr-o ignoranta care da posibilitatea acestor monstri care vind si modifica viata sa acapareze agricultura. Cine stie ce se intimpla si in Romania? Tarile inapoiate, ca a noastra, sint cele mai susceptibile de a fi invadate fara opozitie. Si ulterior companiile de seminte modificate genetic mai vin sa-ti ceara si bani pentru semintele care nenorocesc culturile traditionale, cum s-a intimplat in Canada. E strigator la cer. Dar ce putem face? Sa speram ca vor mai ramine printr-un colt de lume seminte nemodificate, din care sa se creeze noi culturi atunci cind omenirea se va trezi si va intelege greseala agriculturii modificate genetic.

 4. La tv nu o sa vezi niciodata asa ceva. Guvernul romaniei a aprobat deja codex alimentarius o lege care de la 31 decembrie 2009 va intra in vigoare si va obliga producatorii sa foloseasca numai seminte modificate genetic (printre altele)
  Singurul lucru p care il puteti face este sa semnati aceasta petitie si sa va cultivati singuri mancarea
  http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_codex_alimentarius_care_urmeaza_a_fi_adoptat_in_decembrie_2009-p61682048.html

 5. Sunt impotriva Codexului Alimentar. Sunt impotriva alimentelor modificate genetic. Sunt impotriva chimicalelor care ne sunt bagate pe gat noua si copiilor nostri sub diferite pretexte. Ceea ce ma deranjeaza cel mai tare este pretextul ca ei ne vor noua binele si ca toate aceste porcarii sunt doar pentru binele nostru si al copiilor nostrii. Acest lucru este o mare minciuna. Vom deveni robotii lor, sclavii lor.

 6. Tristul adevar este ca deja sunt prea multe produse cu conservanti si aditivi ca sa mai ai o sansa sa mananci sanatos. Produsele bio costa dublu fata de cele normale… asa ca e destul de scump sa mananci sanatos. Poate o ruda cu o gradina in curte, pe la tara, unde nu e poluare, ar prinde bine tuturor.

 7. Bine v-am gasit…
  Prima si prima data, as dorii sa ma prezint. Ma numesc oDon Cristian Boros, robot 08061976, am virsta de 33 de ani, aceasi virsta care o avea Isus Cristos cind l-au catarat si pe el pe copac asa spune vaticanul, si sint bine pus pe picioarele mele, uneori m-ai ajuta si sotia si copilul sa mai zbor cu gindirea departe. Locuiesc si eu unde pot, si linga mine cei care vor, ba in Spania, ba in Colombia, ba pe Luna, ba pe AN… Am tot citit pe acolo si pe dincolo si nu am ajuns inca la o concluzie despre felul d.voastra d-ea lua VIATA in serios, doar pot sa dau o mica idee despre ceea ce se intimpla in jurul vostru, al meu nu, pentru ca in jurul meu nu prea se intimpla nimic in timp ce se intimpla in jurul vostru asa ca continui sa las sa se intimple in jurul vostru. Deci, adevarul nu este niciodata trist sau bucuros, pentru ca este doar adevarul celui care il prezinta asa ca nu poti sa spui ca este trist in timp ce tu nu esti cel care are un beneficiu din cultivarea transgenica a alimentelor. Si oricum daca ar fii produse cu conservanti, nimeni nu te pune sa le cumperi, si daca acele produse bio sunt de doua, trei cinci sau zece ori mai scumpe, atunci ar trebuii sa inveti sa maninci mai putina cantitate si mai multa calitate, ca sa cumperi mai mult sau mai putin. Ca sa coste mult mai ieftin este nevoie ca cel care il fabrica, cu cel care il vinde si cu cel care il cumpara sa ajunga la o anumita intelegere, si care este aceeasta intelegere, BANUL.
  ECO NOMIE, nu v-ati gindit ca noul val eco este un alt negot, mai bine zis acelasi lup dar cu alta blana, sau nu m-ai stiti povestea cu TREI IEZI COCOIEZI, bla, bla, bla ca sa poata lupul sa ajunga la iezi trebuie sa schimbe vocea, imbracamintea, soarta si asa mai departe. Deci, eco (cind auzi ecoul nu tot pe tine te auzi? este o credinta personala!) Eco logie, Eco habilitate deci incearca sa faca, sau sa oblige ca lumea sa adopte niste forme de-a convietui cu mediul natural, care pina la urma se schimba ca si tine cind iti schimbi chilotii si ii pui la spalat odata pe zii, pe saptamina pe luna, pe an.
  Atunci, economia este la fel ca ecologia si ca eco eco eco.e co o companie. CO
  sau Carbune Oxigen. Eco nu mie este totul pentru mine, sau a mea.
  Roboti sintem deja, nu va m-ai fie frica, s.au inca nu va dati seama, sintem roboti de cind ne pregatim sa venim in realitatea asta care doar noi ne-am creato ca sa putem fii folositi ca niste baterii care emana energie pentru a fii bine folositor unor alte masini, sau voi nu faceti la fel cind puneti bateriile la incarcat?
  Sau nu va dati seama ca de cind va puneti in pat sa visati cu noi activitati eco amigabile, sinteti deja non eco amigabili. Dormiti cumva pe jos, sau pe o saltea eco, sau aveti o mincare eco, sau o haina eco, sau o masina eco, sau o prientena eco, sau un sef eco, sau un salriu eco, sau o vacanta eco, sau o gindire eco, sau un guvern eco Sau nu v-ati gindit la faptul ca doar cind folosesti gindirea ta determini pe altii sa o foloseasca in sens contrariu, ALB NEGRU, NOAPTE ZII, BOGAT SARAC, PROST FOARTE PROST, JEJEJE, unde vreau sa ajung? este doar un joc, totul este un joc, un concurs, cine stringe cele mai multe gunoaie, cine „foloseste” cel mai curat mijloc de transport, cine are punga ceea mai eco, bicicleta cea mai eco, masina cea mai eco si ciinele cel mai eco.
  Cind se zice ca tu esti exemplu a faptului de-a te hrani, am auzit si de situatii in care o persoana nu este nevoita sa introduca aliment in procesul de-a se hranii ci doar se „incarca” cu energia trimisa de soare, asa ca de ce va mai preocupa mincarea, din EGO: eu vreau sa fiu sanatos, sa arat bine, sa ma spal pe dinti, sa ma razuiesc, sa fiu pe placul meu, sa ma respect, ca daca nu atunci nu sint parte a acestei societati bla bla bla, toate sint conceptii de convietuire si de utilitate pentru industria consumului, daca nu intrebati pe cei de la TOYOTA, COLGATE, NESTLE etc.
  MARQuETING
  Hay sa le m-ai dam si noi un zaharus ca sa ii mai punem un pic la munca, ejejejejejeej, chiar ca sinteti orbi!?
  Totul este negot fie el eco sau transgenic, doar trebuie sa alegi de ce parte esti, esti cu constiinta curata, transgenic, sau nu ai constiinta curata, eco. Pina la urma tot acolo ajungem, evolutie, trebuie dusa pina la capat ca pina la urma este doar un mijloc de-a te incadra in aceasta socie tate, care vine de la cetate care sa construit cu prilejul incadrarii unui grup de locatari care nu le mai placea sa stea catarati in copac, si care nu prea se intrebau daca le place sau nu banana putrezita sau nou culeasa din bananier.
  Va mai las sa va m-ai ginditi daca va place sa mincati in patru labe sau va place sa ginditi ca un porc.
  Pentru ca pina la urma tot acolo se va ajunge, nu din lipsa de neincredere va spun, ci chiar din prostime, de ce pina acum nu sa reusit sa se ajunga la o intelegere in domeniul eradicarii foamei in lumea intreaga, cind sigur ca cei care mai mult verzi sau mai putin gris maninca la fel ca si restul si nu sint in stare sa faca intradevar o revolutie alimentara cum se cuvine.
  Nimeni nu sa gindit la faptul ca nu este vorba de mincare, nici de apa, nici de somn, nici de plimbat, nici de lenevit, ci de criterii personale, si ne lasam dusi de valul increderii in alti, ca pina la urma asta ni sa facut de cind ne-am nascut ca roboti. Fiecare are numarul lui de serie, anul de fabricare, si anul de …. va las pe voi sa va ginditii cind o sa va schimbe cu altul.
  NON CREDO nici un adevar este unic nici absolut, asa ca hai m-ai treceti din nou la mamaliga, brinza de capra, ceapa si o tuica ca tot mai bun este decit coca cola, nestle, mc donald etc.
  Am sa continui cu alta ocazie, in orice caz as dorii sa mentin o corespondenta pe tema asta eco nebunie.

 8. Intradevar….noi suntem cei care trebuie sa aleaga….Noi trebuie sa refuzam folosirea alimentelor modificate genetic….si trebuie precizat pe alimente daca sunt modificate genetic pentru a le putea deosebi.

 9. […] “Filmul prezinta rezultatele unor investigatii minutioase despre adevarurile deranjante din spatele alimentelor tratate chimic si modificate genetic, care au navalit in magazine in ultimele decenii. Filmul reprezinta si o voce a fermierilor ce au au fost afectati de aceste thnologii. Implicatiile asupra sanatatii oamenilor, politicile guvernamentale si globalizarea reprezinta tot atatea motive de protest pentru organizatiile ce promoveaza o viata libera si sanatoasa. Filmul este inca un semnal de alarma asupra pericolului folosirea inconstiente sau de-a dreptul criminale a culturilor de plante modificate genetic si introducerea acestora in alimentatia noastra!” – sursa depindedenoi.ro […]

 10. […] PS. Aici ca o confirmare a banuielilor mele va aduc un documentar bine documentat despre Viitorul Alimentatiei, in engleza The future of Food, este o investigatie minutioasa despre adevarurile deranjante din spatele alimentelor neetichetate si modificate genetic care au navalit in magazine in ultimele decenii. Filmul da voce fermierilor care au au fost afectati de aceste tehnologii. Implicatiile asupra sanatatii oamenilor, politicile guvernamentale si globalizarea fac toate parte din multele motive pentru care opinia omenirea este alarmata de folosirea culturilor de plante modificate genetic si introducerea acestora in alimentatia noastra. Filmul il puteti urmari aici […]

 11. […] Filmul prezinta rezultatele unor investigatii minutioase despre adevarurile deranjante din spatele alimentelor tratate chimic si modificate genetic, care au navalit in magazine in ultimele decenii. Filmul reprezinta si o voce a fermierilor ce au au fost afectati de aceste thnologii. Implicatiile asupra sanatatii oamenilor, politicile guvernamentale si globalizarea reprezinta tot atatea motive de protest pentru organizatiile ce promoveaza o viata libera si sanatoasa. Filmul este inca un semnal de alarma asupra pericolului folosirea inconstiente sau de-a dreptul criminale a culturilor de plante modificate genetic si introducerea acestora in alimentatia noastra! – sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here