CE BEM, CE MINCAM – Aromele folosite sint sintetice
Supraponderalii si obezii trebuie sa evite consumul acestei napolitane, pentru ca are o valoare energetica foarte ridicata, data de cantitatea mare de zahar si grasimi utilizata.

Napolitana cu crema de iaurt si capsuni Yup are ca ingrediente principale zaharul si grasimea vegetala hidrogenata (margarina). Urmeaza „faina de griu, zerul praf dulce, laptele praf degresat, pudra de iaurt 2,5%, pudra de capsuni 1%, emulgator (lecitina de soia E 322), ulei vegetal, aromatizant (vanilina), arome, sare, agentii de crestere (bicarbonat de sodiu E 500, bicarbonat de amoniu E 504) si colorantul natural (carmin E 120)”. Producatorul ne spune ca napolitana mai poate „contine urme de alune de padure, arahide, migdale, contine gluten”.

ANALIZA. Napolitana analizata este un produs zaharos cu profil nutritional dezechilibrat, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Acest profil este dat de excesul de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zahar), dar si glucide cu absorbtie lenta (amidonul din faina de griu), care imprima o incarcatura glicemica inalta, periculoasa pentru pancreasul endocrin. De asemenea, napolitana contine o cantitate mare de grasimi hidrogenate periculoase pentru sanatatea sistemului cardio- si cerebrovascular, precum si pentru celula nervoasa, atentioneaza specialistul.
Produsul, din cauza ingredientelor folosite, are si o densitate energetica foarte ridicata.

CONCLUZII. In urma analizei etichetei, profesorul doctor Mencinicopschi ne spune ca produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de maladii cardio si cerebrovasculare, celor cu afectiuni hepatobiliare si renale, hipertensivilor, suferinzilor de maladii neurodegenerative si cancere, bolnavilor de artrita si reumatism. Suferinzii de diabet il vor consuma numai cu acordul medicului curant, tinindu-se cont de aportul ridicat de glucide aduse de produs. Napolitana este interzisa suferinzilor de celiachie, din cauza continutului de gluten. Consumatorii cu intoleranta la lactoza vor testa produsul in prealabil.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here