„Marea debarasare”, in 248 de localitati

Campania „Marea debarasare”, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, se desfasoara astazi in 248 de localitati din tara, in organizarea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile si cu sustinerea organizatiilor colective Ecotic, Environ si Recolamp.

marea debarasare
Cetatenii trebuie sa scoata in fata locuintelor deseurile de echipamente electrice si electronice (recomandabil pana la ora 11:00), iar primariile – prin operatorii de salubritate – sa adune obiectele si sa le transporte spre punctele de colectare stabilite in plan local.

In cadrul acestei a patra editii a campaniei va fi continuat si proiectul-pilot de colectare a deseurilor din zonele rurale. De aceasta data vor fi angrenate localitatile rurale din judetele Sibiu, Suceava, Bihor si Ilfov.

POLITIA, GATA SA INTERVINA
„Pentru buna derulare a acestei campanii si mai ales pentru evitarea unor probleme care ar putea sa apara in timpul colectarii, Ministerul Mediului a solicitat sprijinul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Garzii Nationale de Mediu, Politiei Comunitare, prin intensificarea actiunilor de supraveghere si control, atat in zonele urbane, cat si in cele rurale din judetele Sibiu, Suceava, Bihor si Ilfov”, arata Ministerul Mediului intr-un comunicat. Politia va supraveghea desfasurarea campaniei, fiind pregatita sa intervina in cazul unor activitati ilegale de colectare desfasurate de persoane neautorizate.

Se va urmari si prevenirea dezasamblarii aparatelor si depozitarea in alte locuri decat cele special amenajate.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente