“Marea debarasare”, in orase cu peste 20.000 de locuitori

Campania “Marea debarasare” pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) continua astazi in toata tara. Initiata de Ministerul Mediului, cu spijinul organizatiilor colective ECOTIC, Environ, Recolamp si al autoritatilor locale, campania se va desfasura in orasele cu peste 20.000 de locuitori.marea debarasare

Fiecare roman poate scoate in fata locuintei sau in locurile anuntate de primarii aparate de uz casnic, echipamente informatice si de comunicatii, aparatura uzata sau defecta de iluminat, deseurile urmand sa fie preluate si transportate spre punctele de colectare. Toate cantitatile de DEEE colectate sunt preluate de asociatiile producatorilor de echipamente electrice si electronice, care asigura si supervizeaza procesul de preluare, transport, dezmembrare, tratare si reciclare, astfel incat, in final, DEEE-urile sa devina inofensive pentru mediul inconjurator.

Procesul de reciclare consta in dezmembrarea manuala sau automatizata a DEEE-urilor, in sortarea si tratarea acestora si, in final, in reintroducerea in circuitul de fabricatie a materiilor prime.

TELVERDE
Campania “Marea debarasare” are ca rol principal educarea si motivarea romanilor, incercandu-se instituirea unei anumite rutine pentru o activitate civilizata. Initiativa incearca sa raspunda cerintelor directivelor europene, dar, financiar, are suportul organizatiilor colective ale producatorilor de echipamente electrice si electronice si sprijinul autoritatilor locale.

Organizatorii pun la dispozitie si un numar TelVerde gratuit – 0800.888.666, ce poate fi apelat de romani pentru a solicita informatii suplimentare legate de campanie. Toti cei interesati pot gasi informatii si indrumari referitoare la activitatea de colactare a DEEE pe site-urile www.deseurielectrice.ro si www.mareadebarasare.ro.

“Marea debarasare” a fost initiata in 2007 ca o campanie nationala de colectare a DEEE-uri in cooperare cu organizatiile colective existente, autoritatile publice locale, agenti de salubritate, firme de colectare, agentii locale si regionale de protectia mediului, ANPM.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,200FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente