„Copacul de hartie” se muta in scoli

  0
  474

  Ideea de a vinde maculatura pentru a obtine fonduri care sa fie folosite pentru plantarea de copaci a fost adoptata si de elevii de liceu. Elevii de la Grupul Scolar „Simion Stolnicu” din Comarnic vor cumpara, cu banii obtinuti din vanzarea hartiei, copaci pe care ii vor planta in fata scolii.
  copacul de hartie
  Proiectul elevilor de la clasele de Protectia Mediului de la liceul din Comarnic a demarat in luna ianuarie a acestui an, cand a inceput campania „Impreuna pentru o padure curata”.

  De atunci si pana in prezent, copiii au reusit sa colecteze si sa vanda peste doua tone de maculatura. „A fost o campanie de colectare a hartiei in scoala: Noi aveam foarte multa maculatura stransa, de la biblioteca, de pe la arhiva, secretariar, contabilitate.

  Decat s-o aruncam sau sa-i dam foc, am luat legatura cu o firma de colectare a hartiei din Banesti”, a declarat directorul Grupului Scolar „Simion Stolnicu”, Cornelia Piciorea, citata de NewsIn.

  Cu banii astfel obtinuti – cateva sute de lei – elevii vor cumpara, incepand de astazi, copaci pe care ii vor planta in fata liceului.

  „Vrem sa amenajam parcurile din fata celor doua cladiri ale liceului, dar dorim totodata sa plantam si in alte locuri din localitate, acolo unde s-au taiat copaci in toamna anului trecut”, a mai explicat Cornelia Piciorea.

  350 de tone intr-un an

  Ideea colectarii si vanzarii de maculatura pentru a obtine fonduri care sa fie folosite pentru plantari sau impaduriri apartine Claudiei Catana, care, in cadrul proiectului „Copacul de hartie”, a reusit sa stranga aproape 350 de tone de maculatura intr-un an.

  „Colectez hartie si carton de la diverse companii sau de la oamenii obisnuiti, le duc la centrele de colectare, iau bani pe ele si cu acestia cumpar copacei pe care ii plantez impreuna cu voluntarii acolo unde este nevoie de ei”, a povestit Claudia Catana.

  Incepand de la jumatatea lunii trecute, un proiect similar „Copacului de hartie” a fost dezvoltat si in Timisoara. Cu banii obtinuti, reprezentantii organizatiei media ORG isi propun sa impadureasca zonele inundabile din Timis.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.