“Noul Trabi” electric si cu panouri solare

Trabantul “eco”, noua forma a masinii-simbol a comunismului nemtesc, va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul Trabant nT sau “noul Trabi” va fi electric si va avea panouri solare montate pe plafon, folosite pentru aerul conditionat.Trabant nT

La aproape 20 de ani de la oprirea producerii masinii pe care est-germanii o numeau cu afectiune “Trabi”, un grup nemtesc a decis dezvoltarea unei versiuni moderne, actualizate a vehiculului, scrie cotidianul britanic “The Telegraph”. Noul model va fi unul economic si ecologic, va dispune de motor electric si va avea panouri solare montate pe capota, folosite pentru producerea aerului conditionat.

Prototipul masinii urmeaza sa fie prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt (desfasurat in cea de-a doua jumatate a lunii viitoare), de catre creatorii sai. Compania IndiKar, cu sediul in estul Germaniei, a constituit un consortiu impreuna cu constructorul bavarez de miniaturi Herpa, care a realizat o versiune minuscula foarte populara a noului model.

In cautarea investitorilor

“Nu va fi un model retro. Nu vrem sa cadem in nostalgia dupa Republica Democrata Germana. -Noul Trabi- este conceput mai degraba ca o noutate verde si proaspata”, a declarat directorul IndiKar, Ronald Gerschewski, citat de AFP. In ceea ce priveste productia de serie si comercializarea noului model, acestea raman inca la nivel ipotetic, reprezentantii consortiului stabilind un orizont de timp in acest sens la nivelul anului 2012. Acestia spera ca la Salonul de la Frankfurt sa atraga interesul unui investitor.

Masina va avea in interior instalatii pentru sistemul de navigare, telefon mobil si I-Pod. “Masina originala era mica si demna de dispret. Acum avem un -e-Trabant- ecologic si economic”, a afirmat Daniel Stiegler, reprezentantul Herpa, citat de BBC News.

Bavarezii de la Herpa au cumparat marca Trabant dupa caderea Zidului Berlinului. Producerea masinii a inceput in 1957 si a fost intrerupta in 1991.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente