1 Mai, in atentia politiei si a Garzii de Mediu

Aproximativ 900 de politisti vor asigura linistea publica in judet cu ocazia zilei de 1 Mai, dintre care mai mult de jumatate vor patrula in Banie. La acestia se adauga jandarmii si politistii comunitari. In plus, comisarii de mediu vor efectua controale.

Politistii de la Ordine Publica si cei de la Rutiera, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Dolj, vor fi prezenti pe strazile Craiovei, chiar daca e minivacanta. Echipele mixte de siguranta, formate din politisti, jandarmi si politisti comunitari vor acoperi zonele de agrement de la marginea si din interiorul orasului, in timp ce agentii rutieri vor fi prezenti in zona centrala si pe principalele artere de circulatie, pentru a asigura fluiditatea traficului.

Desi este sarbatoare, soferii nu vor scapa de radare. Acestea vor fi amplasate pe bulevardul Calea Bucuresti, strada Caracal si bulevardul Severinului. Conform politistilor de la Rutiera, o atentie deosebita va fi acordata pe bulevardul Stirbei Voda, respectiv calea de acces catre padurea Bucovat, fiind cunoscut faptul ca foarte multi craioveni prefera aceasta locatie pentru iesirile la iarba verde. „In scop preventiv, vom avea si patrule de politie rutiera dotate cu aparate de masurare a alcoolemiei”, a avertizat subcomisar Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova. Linistea si ordinea publica in restul judetului sunt asigurate de 425 de agenti, care vor fi prezenti in zonele de agrement si in locurile de desfasurare a manifestarilor de 1 Mai. Politistii de la Transporturi vor supraveghea statiile de cale ferata si trenurile de calatori, pentru a combatate talhariile si furturile din buzunare.

Atentie la garda!
Comisarii Garzii de Mediu Dolj avertizeaza ca si ei vor fi prezenti in zonele de agrement din apropierea orasului si au in vizor nu doar administratorii si proprietarii padurilor si terenurilor, ci si doljenii iesiti la iarba verde. „Noi am fost prezenti in fiecare an in teren cu ocazia sarbatorilor si avertizam ca amenzile pentru incalcarea normelor de protectie a mediului sunt usturatoare. Administratorii padurilor, primariile sau consiliile locale care nu iau masurile corespunzatoare risca amenzi de 50.000 de lei”, a declarat Manu Costache, comisarul-sef al Garzii de Mediu Dolj. Comisarii de mediu se vor concentra asupra celor care nu iau masuri privind gunoaiele menajere. „Exista spatii special amenajate pentru depozitarea resturilor menajere. Exista aparate de fotografiat, se pot lua numerele de inmatriculare ale automobilelor, astfel ca e posibil ca aceia care nu respecta masurile corespunzatoare privind resturile menajere sa se trezeasca in posta cu amenda de la Garda de Mediu”, a avertizat Manu Costache.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente