1.000 de arbori, plantati de CJ Gorj

0
348

100 de functionari din cadrul Consiliului Judetean Gorj au plantat, la sfarsitul saptamanii trecute, aproximativ 1.000 de puieti de salcam pe raza localitatii Negomir, afectata de lucrarile miniere. Arborii au fost plantati in vederea consolidarii versantului situat de-a lungul terasamentului viitorului traseu al Drumului Judetean 674B, Rovinari – Negomir – Borascu.

Din cauza alunecarilor de teren, terasamentul drumului in aceasta zona este instabil, iar fixarea pentru o perioada lunga de timp se poate face doar prin plantari de arbori.

Conform specialistilor, salcamul da cele mai bune rezultate in astfel de situatii. Copacii au fost plantati pe o suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrati. Comportarea in timp a versantului si gradul de stabilizare a terenului vor fi urmarite de specialistii Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Gorj.

Actiunea s-a desfasurat in cadrul Programului national „Milioane de oameni, milioane de copaci”. Acest program are ca scop promovarea activitatilor de voluntariat in cadrul companiilor, organizatiilor si a institutiilor, pentru plantarea de copaci sau alte plante in orase si in imprejurimile acestora.

Proiectul este realizat de Fundatia PRAIS, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Consiliul Judetean Gorj a fost invitat sa se inscrie la a II-a editie a programului si la concursul organizat in cadrul acestuia.

Proiectul a primit recunoasterea oficiala a United Nations Enviroment Programme (UNEP). La prima editie au participat 114 companii, organizatii guvernamentale si nonguvernamentale si s-au plantat 147.332 de copaci.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.