14 cai salvati de la moarte traiesc intr-un adapost pentru animale

1
542

S-au sacrificat pentru noi. Pe spatele lor s-a facut istoria! Razboaiele au trecut dar ei au ramas sa traga pentru noi. 14 cai chinuiti au avut noroc, sunt acum intr-un adapost. Au nevoie de ajutorul nostru!

Fara ei, oamenii n-ar fi cucerit lumea. Fara ei, n-am fi stapanit pamantul. Fara ei n-am fi ajuns la civilizatie. Au fost langa noi dintotdeauna. Inteligenti. Frumosi. Mandri. Puternici. Curajosi. Eleganti.

S-au sacrificat pentru noi. Pe spatele lor s-a facut istoria! Razboaiele au trecut dar ei au ramas sa traga pentru noi. Din greu, pana la moarte! La cheremul unor oameni care nu au inima de oameni.

Ochiul stapanului ingrasa vita, spune un vechi proverb romanesc, iar starea unei necuvantatoare se poate cunoaste si dupa „bunavointa” inimii celui care are grija de ea. In adapostul de la Tei-Toboc, din Bucuresti, am intalnit tot felul de cai: tineri, batrani.

In ochii lor se vede trecutul. Se citeste durerea. Fiecare cal are o poveste dureros de adevarata. A fost umilit, pus sa munceasca din greu iar cand n-a mai putut a fost alungat.

Au fost batuti, au fost chinuiti ca hotii de cai. Numai ei stiu cate au patimit dar au patimit mult. Numai ei stiu ce amintiri au, dar ochii lor spun totul. Si ei sunt copiii lui Dumnezeu.

Daca n-ar fi fost cativa voluntari, cativa oameni cu inima buna, calutii din povestea noastra ar fi fost mancati de caini. Oameni cu suflet i-au cules din preajma mortii si vor sa-i faca sa traiasca si sa le insufle iarasi dragostea si increderea.

La adapostul de la Tei-Toboc, aceste fiinte suferinde au nevoie de iubire si afectiune. Si de inca ceva, extrem de important. Adapostul care le alina ranile are nevoie de o baza legala, clara si competenta.

Am fost la Primaria Capitalei. Am cerut ajutor in numele cailor de la Tei-Toboc. Am obtinut promisiuni pentru prietenii nostri, ca sa reparam rautatea unor oameni. Ca sa-i invatam sa ne iubeasca din nou si sa aiba incredere in noi!

Vom vedea daca primaria se va tine de cuvant. Noi speram ca iubitorii de animale nu au privit nepasatori reportajul nostru si macar cativa dintre caii chinuiti isi vor gasi un stapan, vor avea o viata mai blanda.

Sursa: ACASA TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.