17 fantani neconforme microbiologic, in Severin

O analiza de laborator a Autoritatii de Sanatate Publica Mehedinti a demonstrat ca apa din fantanile municipiului Drobeta Turnu Severin nu este potabila si contine substante care dauneaza organismului.

Primaria municipiului Drobeta Turnu Severin priveste neputincioasa, cu toate ca ar trebui sa ia masuri de urgenta pentru refacerea calitatii apei, utilizand substante dezinfectante. Totodata, ar trebui avertizata populatia.
„Analizele de laborator arata ca apa din 23 de puturi din Severin are un continut foarte mare de Escherichia Coli, streptococi fecali si coliformi totali. Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Mehedinti a recoltat zilele acestea probe din fantanile publice si din retelele de alimentare a municipiului Drobeta Turnu Severin, iar rezultatele analizelor de laborator pentru probele recoltate sunt ingrijoratoare: 17 fantani sunt neconforme microbiologic”, a declarat Stela Firu, directoarea ASP Mehedinti.
Tot in aceste zile au fost recoltate probe si din fantanile comunei Rogova. Stela Firu a precizat ca a fost vizata si aceasta localitate, intrucat anul trecut, in aceeasi perioada, din cauza secetei, s-au inregistrat mari probleme. Ultimele analize efectuate de ASP Mehedinti in ceea ce priveste apa din fantanile si din reteaua de alimentare din Rogova arata ca aceasta se incadreaza atat chimic, cat si microbiologic.

Primaria Drobeta Turnu Severin, invitata sa ia masuri

Normele legale depasesc cu mult limitele admise de lege. Asta inseamna ca valorile parametrilor microbiologici la Escherichia Coli, streptococi fecali, coliformi totali sunt foarte ridicate, consumul excesiv de apa din aceste fantani putand duce chiar la deces.
ASP Mehedinti il invita pe edilul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, sa ia masuri de urgenta.
Primarul, in schimb, nu numai ca nu se ocupa de informarea cetatenilor, prin montarea de placute pe fantanile cu apa nepotabila, dar refuza orice dialog cu jurnalistii.
„Nu aveti voie in primarie! Va rugam sa luati legatura cu primarul sa va accepte in primarie, daca nu, eu nu va las”, a spus un paznic al institutiei publice.
Am incercat sa-l contactam pe edilul-sef la telefon, dar toate apelurile au fost respinse.
„Cetatenii trebuie sa cunoasca faptul ca apa nu este potabila, deoarece exista riscul imbolnavirilor. Nu stiu de ce primaria nu ia masuri”, a spus dr. Razvan Angelescu, de la ASP Mehedinti.
ASP Mehedinti va cere pompierilor sa aduca apa potabila cu cisternele in mai multe locuri din municipiu.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente