2 morti si 60 de raniti in Ungaria, dupa ce un sat a fost inundat de reziduuri chimice

Doua persoane au murit, 60 au fost ranite, iar alte doua sunt date disparute, dupa ce aproximativ 700.000 de metri cubi de reziduuri chimice, scurse dintr-un rezervor avariat, au inundat luni satul Kolontar, din vestul Ungariei, a anuntat ministrul de Interne, Sandor Pinter.

Potrivit Mediafax, aproximativ 60 de persoane au suferit arsuri, iar intre opt si zece dintre ele se afla intr-o situatie grava.

Autoritatile au anuntat ca a fost demarata o investigatie privind suspiciunea de practici periculoase cauzatoare de moarte.

Ministerul Apararii a anuntat ca vehicule militare si soldati au fost trimisi sa ofere ajutor in cadrul operatiunilor de salvare. Un elicopter efectueaza o misiune de recunoastere deasupra zonei, pentru a afla unde este nevoie de mai mult ajutor.

Serviciile de pompieri au fost chemate sa salveze copii dintr-o scoala, dupa ce atat drumurile, cat si calea ferata au fost blocate, accesul in zona fiind imposibil, a anuntat purtatorul de cuvant al autoritatii pentru managementul dezastrelor, Gyorgy Bakos.


Satul si imprejurimile acestuia au fost inundate de reziduurile chimice, dupa ce un rezervor, care continea reziduuri de la o fabrica de aluminiu din vecinatate, a cedat, a precizat aceasta.

Reziduurile au avariat, de asemeena, o conducta de gaze naturale, in afara zonei locuite, potrivit unui alt purtator de cuvant al autoritatii pentru managementul dezastrelor. In cazul in care aceste reziduuri intra in contact cu pielea, au un efect alcalin, iar cea mai buna modalitate de a le neutraliza este sa fie spalate cu multa apa, a subliniat Gyorgyi Tottos.

Reziduurile au inundat aproximativ 400 de cladiri, reprezentand aproximativ o treime din suprafata localitatii Devecser, a precizat primarul Tamas Toldi, potrivit sursei citate. Serviciile de pompieri au cerut locuitorilor sa paraseasca zona, iar oamenii sunt salvati din cladiri cu ajutorul tractoarelor. Alte persoane sunt blocate in gara din localitate, a adaugat acesta.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Laszlo Kovacs, a declarat ca reziduurile chimice s-au scurs in raul Torna si vor reprezenta o amenintare la adresa satelor aflate de-a lungul apei, in judetele Gyor-Moson-Sopron si Vas.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente