2010, an decisiv pentru piata de energii regenerabile in Romania

RENEXPO South-E125x125-ecomagazin.gifast Europe® 2010

24 – 26 noiembrie 2010, Sala Palatului Bucuresti

2010 este un an decisiv pentru investitiile in energie regenerabila! In iunie Romania trebuie sa trimita planurile catre Comisia Europeana in ceea ce priveste aria de acoperire a consumului de energie din surse regenerabile de energie. Cum va evolua pretul certificatelor verzi in urmatorul deceniu? Care este capacitatea instalata in centrale electrice folosind surse regenerabile? Acestea sunt intrebari considerate cruciale de experti, la care trebuie gasite raspunsul in 2010. (Potrivit Curierul National). Pentru a sustine dezvoltarea pietei energiilor regenerabile in Romania, Grupul REECO, organizator international de targuri si conferinte pentru energii regenerabile si eficienta energetica, a decis organizarea celei de a 3-a editii a RENEXPO South-East Europe, in perioada 24-26 noiembrie 2010, la Sala Palatului din Bucuresti.

Poate ca Romania nu este intre primii in atingerea obiectivelor Uniunii Europene pentru consumul de energie regenerabila, dar se mandreste cu doua din cele mai mari initiative. Are cel mai mare parc eolian onshore in constructie (Constanta, initiata de CEZ) si cea mai mare fabrica producatoare de bio-etanol din Europa de sud-est in functiune. (Potrivit www.energycentral.com)

Sectorul financiar prezinta, de asemenea, dedicarea strategica pentru sectorul energiei regenerabile. EBRD sprijina in continuare punerea in aplicare a proiectelor de energie durabila in Romania cu inca 10 milioane Euro de imprumut la Banca Comerciala Romana, pentru creditarea companiilor private in vederea imbunatatirii eficientei lor energetice.

RENEXPO® South-East Europe 2010, Targ International si Conferinte pentru Energie Regenerabila si Eficienta Energetica in Constructii si Renovari respectiv Case Pasive si cu Consum Redus de Energie uneste pentru a 3-a oara furnizori si persoane cheie din zona de sud-est a Europei la un eveniment central, in perioada 24 – 26 noiembrie 2010 la Sala Palatului din Bucuresti. Dupa cea de a 2- a editie cu success, cu 55 de expozanti (30% internationali), 470 de participanti la conferinte si 1350 vizitatori (8% international), anul acesta se asteapta la si mai multi expozanti. Producatori, planificatori, furnizori de energie, experti din cercetare si dezvoltare, asociatii si mass-media isi vor prezenta vizitatorilor intreaga gama de energii regenerabile si eficienta energetica.

„in 2010 ne-am propus sa organizam conferinte mai specializate din domeniul energiei eoliene, biomasei, biogazului si hidroenergiei. Ne asteptam la autoritati publice nationale si internationale, persoane decisive, oameni de stiinta si companii care reprezinta trenduri, rezultate de cercetare, tehnologii si inovatii din domeniul lor.”, declara Avena Gall-Tamas, Managerul de Proiect.

Se asteapta la impuls clar de piata din Romania care va cuprinde toata regiunea de sud-est a Europei. Tarile invecinate cum ar fi Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria si Moldova sunt deasemenea implicate in conceptul targului.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.renexpo-bucuresti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *