2020: Europa impune regula cladirilor eco

Cladirile noi ce vor fi construite in Uniunea Europeana (UE) dupa 31 decembrie 2020, cat si cele ce vor fi renovate trebuie sa respecte reguli stricte de eficienta energetica, a anuntat Comisia Europeana.energii regenerabile

Energiile regenerabile inlocuiesc sistemele clasice de incalzire Potrivit unui acord incheiat de curand intre reprezentantii Parlamentului European si statele membre, toate constructiile noi vor trebui sa se conformeze acestor norme energetice incepand din 2021, informeaza AFP. Cladirile frecventate de public vor trebui sa indeplineasca normele cu doi ani mai devreme, adica la finalul lui 2018, iar cladirile vechi vor fi nevoite sa respecte legislatia, in caz de renovare majora.

In prezent, 40% din energia consumata in UE provine din sectorul constructiilor, care genereaza 36% din emisiile de dioxid de carbon. Certificatele acordate constructorilor vor cuprinde recomandari pentru imbunatatirea eficientei energetice a unei case.

Dupa materialele si tehnicile folosite, anumite cladiri vor trebui sa consume cel mult cinci litri de combustibil pe metru patrat pe an, in timp ce constructiile actuale consuma in medie circa 25 litri pe metru patrat. UE recomanda folosirea energiei obtinute din surse regenerabile, iar fiecare stat membru va trebui sa decida in functie de nevoi si conditii ce inseamna construirea unei cladiri performante din punct de vedere energetic.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente