61 de strazi din Capitala vor avea amenajate piste pentru biciclete

  Consilierii liberali vor piste pentru biciclişti în Târgu-Jiu
  61 de strazi din Capitala vor avea amenajate piste pentru biciclete
  61 de strazi din Capitala vor avea amenajate piste pentru biciclete

  Primaria Capitalei va amenaja 97 de kilometri de piste de biciclete pe 61 de strazi din zona centrala, dar si puncte intermodale care sa asigure conexiunea intre biciclete si mijloacele de transport in comun. Proiectul va fi demarat in luna iulie, valoarea investitiei ridicandu-se la 9,8 milioane euro.

  “In luna iulie vor fi demarate procedurile pentru incheierea contractelor de realizare a proiectului tehnic si consultanta pentru implementarea unui sistem de transport cu bicicleta in zona centrala a Municipiului Bucuresti. Dupa realizarea proiectului tehnic se vor contracta lucrarile de executie. Proiectul care urmeaza sa se execute este constituit dintr-o retea majora de piste de biciclete, care va fi realizata pe strazi si bulevarde desfasurate pe axele Nord – Sud si Est – Vest ale Municipiului Bucuresti si in interiorul inelului principal de circulatie”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

  Astfel, vor fi amenajate noi piste pe 61 de artere de circulatie, a caror lungime totalizeaza 97 kilometri. Ulterior, proiectul urmeaza sa fie extins in toate zonele Bucurestiului.

  De asemenea, vor fi deschise si 18 centre de deservire-inchiriere si un centru de monitorizare-coordonare. In plus, Primaria Capitalei va mai amenaja si 78 de parcari publice pentru biciclete private.

  “Precizez, de asemenea, ca toate noile proiecte de infrastructura derulate de Primaria Municipiului Bucuresti, fie ca sunt obiective noi ori reabilitari si modernizari, se fac cu piste de biciclete. Acestea se realizeaza pe carosabil – daca trama stradala permite trasarea acestora sau pe trotuar”, a mai spus Sorin Oprescu.

  Pe 19 aprilie 2014, Guvernul Romaniei a aprobat alocarea sumei de 44, 6 milioane de lei catre Bucuresti, prin Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, pentru finantarea acestui proiect.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *