700.000 de euro cadou: Garda de mediu si-a achizitionat masini dupa o licitatie falsificata

Pe modelul folosit cu succes la romani, dotarea cu automobile a Garzii de Mediu din Romania s-a facut printr-o licitatie cu „cantec” , ce avea un caltigator prestabilit.
autoitalia
Astfel desi teroretic a existat o licitatie, caietul de sarcini a fost in asa fel realizat incat doar un automobil anume se putea incadra in cerintele cerute. Aceasta este modalitatea prin care un contract de 700.000 de euro a fost facut cadou companiei Autoitalia.

53 de masini Fiat Grande Punto au ajuns in acest fel in posesia inspectorilor Garzii de Mediu si cu alte trei SSang Yong pentru sefi, concurenta fiind lichidata prin caietul de sarcini, scrie Cotidianul

Licitatia a fost realizata in 2007, cand Garda Nationala de Mediu era condusa de liberalul Octavian Popa, iar in urma acesteia masina aleasa a fpst Fiat Grande Punto, cu un motor pe motorina de 75 de cai-putere, pentru 12.000 de euro bucata.

Desi 14 companii s-au aratat initial doritoare de a participa la licitatie si au cumparat caiete de sarcini, acestea nici nu s-au mai prezentat la procedura in sine tocmai din cauza cerintelor: se cauta o masinca cu un consum de motorina de exact 4,5 l/100 km, iar pentru masinile 4X4 se precizeaza ca trebuie sa posede un rezervor de cel putin 70 de litri si aer conditionat automat cu senzori de control al calitatii aerului.

Desi reprezentantii Dacia Renault sau Toyota au protestat in scris pentru dorinta autoritatilor de a elimina unele companii de la licitatie, nu s-a inregistrat nici un rezultat.

Motivatia realizarii acelui caiet de sarcini a fost ca se dorea participarea la licitatie doar a firmelor puternice.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *