75 de interpelari si 6 inculpari la Copenhaga

Politia daneza a arestat vineri in total 75 de simpatizanti ai miscarii „Our Climate – Not Your Business”, care manifestau la Copenhaga contra influentei unor intreprinderi asupra negocierilor climatice.manifestanti

In jur de 20 au fost eliberati vineri seara, in timp ce sase au fost inculpati mai ales pentru vandalism si tentativa de vandalism si urmeaza a fi prezentati in fata unui judecator, potrivit politiei, citata de AFP.

„Cel putin 55 de persoane interpelate ca masura preventiva sunt de origine straina”, a declarat Rasmus Bernt Skovgaard, unul dintre purtatorii de cuvant ai politiei.

Acestea sunt primele actiuni de protest contra conferintei mondiale asupra climatului care se desfasoara incepand de la 7 decembrie si pana la 18 la Bella Center, in apropiere de Copenhaga.

La chemarea acestei miscari, in jur de 500 de tineri, potrivit politiei, au manifestat in centrul orasului unde politia era prezenta prin forte importante, mai ales in locuri strategice ale capitalei daneze, ca marea piata Kongens Nytorv, piata primariei sau Tivoli.

Aceasta manifestatie, sub sloganul ”Don’t Buy the Lie” /Nu inghititi minciuna/, nu a fost semnalata politiei.

Dupa ce au fost dispersati, manifestantii s-au indreptat in mici grupuri spre un pavilion de expozitie unde se tine un salon de industrii contra incalzirii climatice.

Ei s-au indreptat apoi spre cartierul Noerrebro, refugiu al tineretului underground din Copenhaga, inainte de a fi dispersati din nou de politie.

Furgonete ale politiei, dintre care unele imprumutate de la Suedia si Germania, continuau sa patruleze pe strazile Copenhagai in asteptarea altor manifestatii.

La sfarsitul dupa-amiezii, politia a anuntat revenirea la calm, dar a ramas pe pozitie, potrivit purtatorului ei de cuvant, noteaza Agerpres.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *