75% din energia folosita de pompele de caldura Junkers este regenerabila

pompe de calduraIn septembrie 2009, Junkers, marca a concernului german Bosch, anunta lansarea pe piata din Romania a unei game noi de produse de termotehnica: pompele de caldura. Aceasta lansare reprezinta o continuare a campaniei demarate de Junkers in vederea promovarii echipamentelor termotehnice prietenoase cu mediul inconjurator. Junkers vrea astfel sa atraga si pe aceasta cale atentia ca cea mai avantajoasa, ecologica si sigura sursa de caldura se afla chiar in fata casei. Solul si panza de apa freatica pot fi utilizate ca surse de energie pentru pompele de caldura Junkers, iar dupa petrol si gaz, energia pamantului reprezinta cea de-a treia generatie de surse de incalzire. Junkers urmareste ca prin lansarea pompelor de caldura, sa contribuie la generarea eficienta si ecologica a caldurii utilizate pentru incalzire si pentru prepararea apei calde, pana la 75 % din energia folosita provenind astfel din natura.

In luna iunie, Junkers a initiat caravana “”Caldura din natura””, prin care a urmarit sa informeze si sa constientizeze publicul din 13 mari orase ale tarii cu privire la optiunile existente pentru incalzirea eficienta, economica si ecologica, in vederea promovarii unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator. In cadrul caravanei, care s-a bucurat de un mare succes, au fost prezentate si pompele de caldura geotermale, impreuna cu beneficiile oferite de aceste produse ecologice. “”Pompele de caldura sunt echipamente ecologice, economice si durabile, reprezentand o sursa de caldura regenerabila care nu este limitata de indeplinirea unor conditii deosebite, avand o durata de viata lunga. Acestea sunt doar cateva dintre motivele care ne fac sa credem ca pompele de caldura se vor bucura de un mare succes in Romania”” a declarat Alexandru Eftimiu, Director regional de vanzari, Divizia Termotehnica, Robert Bosch SRL.

Pe langa campaniile de promovare a surselor de energie alternativa, “”in ultimii doi ani, am desfasurat si un program amplu de testare a pompelor de caldura, in urma caruia au fost montate aproximativ 50 de instalatii, pe intreg teritoriul tarii. Concluzia noastra a fost ca Romania are mediul perfect pentru functionarea pompelor de caldura. Lansarea de produse noi pe piata romaneasca reprezinta si un semnal pe care il dam pietei”” a afirmat Alexandru Eftimiu.

Numarul pompelor de caldura instalate in Europa creste de la an la an. In Elvetia, in fiecare a treia casa nou construita este instalata o pompa de caldura. In Suedia, peste 90% din casele nou construite sunt incalzite cu pompe de caldura. Pe piata din Romania, pompele de caldura sunt produse relativ noi, care au in schimb un potential de dezvoltare extrem de ridicat.

Grupul Bosch, cu branduri precum Junkers si Buderus, este lider pe piata europeana a echipamentelor de incalzire ecologice, de inalta eficienta energetica, precum pompele de caldura sau panourile solare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente