8,1 miliarde de ore de voluntariat. Care dintre locuitorii planetei se implica cel mai mult?

8,1 miliarde de ore de voluntariat. Care dintre locuitorii planetei se implica cel mai mult?

Peste 60 de milioane de americani au efectuat 8,1 miliarde de ore de voluntariat in folosul comunitatii, in 2010, in valoare de aproape 173 miliarde de dolari, dupa cum arata un raport realizat de Corporation for National and Community Service (CNCS) si citat de Reuters.

Chiar daca rata de voluntariat pe intreaga tara a scazut anul trecut de la 26,8 procente la 26,3 procente, numarul de ore efectuate a ramas acelasi, ceea ce inseamna ca voluntarii acorda mai mult timp aceste activitati.

“In fiecare zi, voluntari de toate varstele isi dedica timpul si talentul pentru a rezolva probleme si pentru a face tara mai puternica”, a declarat Robert Velasco II, CEO la CNCS.

Pe primul loc in topul celor mai multe ore de voluntariat efectuate s-a clasat Minneapolis-St.Paul, cu 37,1% dintre cetateni care si-au dedicat timpul acestei cauze. Printre alte orase in care cetatenii se implica se numara si Portland, Salt Lake City, Seattle si Rochester. La nivel de state, Utah s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de Iowa, Minnesota, Nebraska si Dakota de Sud.

Persoanele nascute in perioada 1965-1981, cunoscute si sub denumirea de Generatia X, au acordat mai mult timp voluntariatului, contribuind cu 2,3 miliarde de ore in 2010, cu 110 milioane de ore mai mult decat anul anterior.

Datorita retelelor sociale, rata de voluntariat in randul adolescentilor a crescut semnificativ in perioada 2002-2010, in comparatie cu anul 1989.

“Noua tehnologie, in special retelele de socializare, a fost de mare ajutor pentru voluntariat. Cred ca tinerii din ziua de azi sunt mai entuziasmati de voluntariat decat eram noi la varsta lor. Se implica mai mult atunci cand vine vorba de comunitate”, a declarat Velasco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *