A crescut numarul vizitatorilor straini. Cu 28%!

0
360

Cel putin asa spune statistica pe 2007 a Institutului National, care, ghidandu-se dupa sosirile inregistrate in primele 10 luni la punctele de frontiera, ne arata ca numarul strainilor ce au poposit in Romania a fost de 6,44 milioane persoane, asta insemnand o crestere cu 28 la suta fata de acelasi interval al anului trecut.

De asemenea, INS mai precizeaza ca majoritatea vizitatorilor externi au provenit din tari situate in Europa (94,1%), un aport deosebit avandu-l si cei din statele UE (62,1%), in timp ce sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in primele zece luni ale lui 2007 au insumat 1,22 milioane, adica in crestere cu 13,2% fata de perioada precedenta. Astfel, de la inceputul anului si pana la sfarsitul lui octombrie, cazarile turistilor straini au fost in numar de 2,87 milioane, cu 10,6% mai mult decat in intervalul corespunzator din 2006. De altfel, revenind la sosirile inregistrate la punctele de frontiera ale tarii noastre, numai in octombrie am avut 704,6 mii vizitatori, in plus cu 33,5 % fata de aceeasi luna a anului anterior.

Romanii se inghesuie si ei sa plece „afara”
Pe de alta parte, potrivit aceluiasi Institut National de Statistica, iata ca nici romanii nu vor sa para mai prejos, de vreme ce – luand ca reper primele zece luni ale anului – au parasit tara aproape 9,5 milioane persoane, cu 24% peste perioada similara din 2006.
Ce inseamna asta? Ca romanilor le place sa calatoreasca din ce in ce mai mult, dovada stand intervalul ianuarie-septembrie 2007, cand numarul iesirilor din tara a crescut cu aproape 2 milioane fata de anul trecut, interesanta fiind si ponderea covarsitoare (85%) a celor care prefera sa foloseasca mijloacele de transport rutier.

Una peste alta, e bine ca romanii au, iata, posibilitati financiare si ca is i permit sa calatoreasca peste mari si tari.

Sursa: Cronica Romana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.