A fost descoperit cel mai mare pterozaur, cu aripile de marimea unei masini

0
293

O noua specie de pterozaur, cu o deschidere a aripei de marimea unei masini de familie, a fost descoperita de catre cercetatorii britanici. Specia nou descoperita este cea mai mare din randul pteurozaurilor, reptilele zburatoare care ”faceau legea” pe cer acum 115 milioane de ani.
pterozaur
Plecand de la dimensiunile craniului fosilizat, descoperit in Brazilia, cercetatorul britanic Mark Witton, a estimat ca pterozaurul avea o lungime a aripei de cinci metri si o inaltime la nivelul umarului de un metru.

”Celelalte exemplare din familia lui, descoperite pana acum aveau doar 60 de centimetri, adica cam cat craniul noii specii”, a declarat cercetatorul Mark Witton, de la Universitatea din Portsmouth.

Pterozaurul descoperit acum a primit numele Lacusovagus, insemnand ”hoinarul lacului”, dupa cantitatea mare de apa gasita acolo unde au fost ingropate ramasitele lui.

Cercetatorul britanic sustine ca fosila a fost conservata intr-un mod foarte neobisnuit, ceea ce a facut extrem de dificila analizarea ei.

”De obicei fosilele sunt gasite zacand pe o parte , dar aceasta a fost gasita sprijinita pe cerul gurii, fiind mai degraba zdrobita, astfel ca a fost dificil de stabilit daca avea dinti sau nu, si cum erau acestia”, a mai spus Mark Witton.

Avand in vedere dimensiunile mari ale craniului, Witton a ajuns la concluzia ca pterozaurul se hranea cel mai probabil cu animale mari.

Descoperirea britanicului a fost publicata in revista ”Paleontologia”.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.