A inceput vanatoarea lui Ion Tiriac de la Balc

0
571

Bogatii Europei au pornit, sambata dimineata, pe urmele mistretilor de la Balc, Bihor, unde are loc traditionala partida de vanatoare organizata de omul de afaceri Ion Tiriac, transmite Realitatea TV.
vanatoare de mistreti
In ciuda incidentului de vineri cand avionul in care se aflau Ion Ion Tiriac si omul de afaceri Elan Schwartzenberg a iesit de pe pista, pregatirile pentru partida de vanatoare s-au incheiat cu bine. Vanatoarea a inceput la ora 9:00 sambata dimineata.
Spre deosebire de alti ani, cand pregatirile se faceau cu saptamani intregi inaintea evenimentului, de aceasta data, autoritatile din Bihor sustin ca nu au fost instiintate despre acest lucru.

Anul trecut, printre invitati s-au numarat: Max Emmanuel von Thurn und Taxis (latifundiar german), Klaus Mangold (presedintele Daimler Chrysler), Wolfgang Porsche (mostenitorul companiei auto cu acelasi nume), Alfred Baumhauer (fabricant Cartier), Siegfried Wolf (presedintele companiei de componente auto Magna Europa), Franz Rauch („regele” european al sucurilor), Rudolf Streicher (membru in mai multe guverne ale Austriei, candidat prezidential si sef al partidului socialist), Carlo Pesanti (presedintele Italcementi). Vanatorii au impuscat aproximativ 100 de mistreti.

O asociatie pentru protectia animalelor a protestat atunci fata de partidele organizate de fostul tenismen cu dorinta de a atrage atentia asupra modului in care sunt tratate animalele la Balc.

Cea mai controversata partida de vanatoare a fost cea din 2005, cand participantii, oameni de afaceri de prima marime, au impuscat 185 de mistreti, adica o treime din fondul domeniului.

Domeniul de la Balc se afla in administrarea Directiei Silvice Oradea, are peste 11.000 de hectare, iar tarcul unde are loc vanatoarea se intinde pe 1.500 de hectare.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.