Acciza la carburanti este o veste proasta pentru romanii care isi numara leii de la o zi la alta, insa contine si un aspect pozitiv: ii sileste sa regandeasca maniera de a privi mediul. Aceasta este una din concluziile celei de a doua serii de conferinte organizata de Academia Ecologica a Laviniei Sandru pentru angajatii primului lant hotelier din Romania care a adoptat managementul ecologic – RIN Hotels .
Lectorii le-au explicat cursantilor ca problemele de mediu nu limiteaza cresterea economica, ci au capacitatea sa o stimuleze, deoarce resursele fosile, spre deosebire de cele „verzi”, sunt limitate. Totul porneste insa de la interactiunea dintre oameni, de la maniera pozitiva, orientata spre solutii, de a privi dificultatile zilnice.
„Un angajat care nu cunoaste notiunea de imposibil, a carui minte stie mereu ca nu exista limite in identificarea cailor care unesc oamenii, ci doar lene intelectuala, va fi mai deschis in a accepta ca maniera conventionala de a privi resursele poate fi modificata prin largirea a ceea ce se numeste „conventie”. Este solutia la problemele energetice care framanta omenirea. Ca sa nu ajungem sa purtam razboaie pentru hrana si apa, va trebui sa evoluam. Si sa ne salvam”, a declarat Lavinia Sandru.
Jurnalista Realitatea TV le-a proiectat cursantilor, in avans, cateva scurt-metraje care vor fi vizionate la Festivalul International de Film Ecologic in sectiunea „Panorama”, in afara concursului, eveniment ajuns la cea de a 4-a editie si care se va desfasura incepand de miercuri la Piatra Neamt. Scurt-metrajele sunt realizate de regizorul Dan Curean, cel care a castigat anul trecut marele premiu la editia a 3-a a festivalului, cu documentarul „Caii salbatici”.