Accesul pe biciclete in centrul Timisoarei ar putea fi interzis

  Accesul pe biciclete in centrul Timisoarei ar putea fi interzis
  Accesul pe biciclete in centrul Timisoarei ar putea fi interzis

  Consiliul Local Timisoara pregateste un proiect de hotarare, la propunerea primarului Nicolae Robu (PNL), prin care sa interzica accesul pe biciclete in zona centrala a municipiului, informeaza Mediafax.

  Amenda ar fi cuprinsa intre 100 si 200 de lei.

  Pe site-ul Primariei Timisoara a fost publicat, marti, un proiect de hotarare, propus de primarul liberal Nicolae Robu, prin care se interzice accesul pe bicicleta in zona centrala a orasului. Proiectul, care introduce o noua reglementare in hotararea de Consiliu Local, privind constatarea contraventiilor pe teritoriul municipiului Timisoara, urmeaza sa fie dezbatut in sedinta de plen a Consiliului Local de la sfarsitul acestei luni.

  „Se interzice circulatia pe biciclete in Piata Victoriei, Piata Unirii, strada Marasesti si strada Alba Iulia din Municipiul Timisoara, fara avizul Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Timisoara”, se arata in propunerea de proiect.

  Conform aceleiasi surse, daca decizia va fi incalcata, amenda va fi cuprinsa intre 100 si 200 de lei.

  Reprezentantii celei mai mari comunitati de biciclisti din Timisoara, organizatia „Verde pentru Biciclete”, considera ca masura nu este una potrivita.

  „Noi am fost foarte incantati in momentul in care s-a deschis circulatia pe strada pietonala (strada Marasesti – n.r.). Tot timpul am spus ca trebuie sa existe respect intre biciclisti. Daca e vorba de pietele publice si strada pietonala, eu consider ca ar trebui sa fie accesul liber, cu conditia ca biciclistii sa fie foarte atenti si sa nu raneasca pe nimeni. Niciodata nu am incurajat teribilistii. Sunt constienta ca trebuie sa ducem si o munca de educare in sensul acesta, insa mi se pare prea mult sa fie interdictii de acest gen. Nu e in regula sa sufere toti biciclistii din cauza catorva teribilisti”, a declarat Romina Faur, coordonator al organizatiei „Verde pentru Biciclete”, corespondentului MEDIAFAX.

  In Timisoara au fost trasati 60 de kilometri de piste pentru biciclete.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *