Actiune de amploare pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor in demeniul silvic in Prahova

Maramures: Numărul infracţiunilor silvice a fost cu 10 ,72% mai mare în 2014 faţă de 2013
Actiune de amploare pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor in demeniul silvic in Prahova
Actiune de amploare pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor in demeniul silvic in Prahova

Politia Romana a declansat joi, 21 august, o actiune de amploare pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor in demeniul silvic, fiind vizate atat taierile ilegale de arbori, cat si eventualele infractiuni de evaziune fiscala in acest domeniu. La aceasta ora au loc peste 80 de descinderi in 11 judete si in municipiul Bucuresti.

Actiunea se desfasoara sub coordonarea de specialitate a Directiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Politiei Romane si a Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, fiind angrenati politisti din cadrul Directiei de Ordine Publica – I.G.P.R., ai inspectoratelor judetene de politie din Vrancea, Bacau, Brasov, Covasna, Dambovita, Harghita, Neamt, Prahova, Suceava, Arges, Buzau, precum si de la Politia Capitalei, sprijiniti de jandarmi.

De asemenea, la activitati participa si specialisti din cadrul Departamentului pentru Ape, Paduri si Piscicultura, respectiv ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic si Vanatoare din subordine.

Echipele de control actioneaza simultan in 82 de locuri, la sediile sociale, la puncte de lucru, partizi (puncte de exploatare a masei lemnoase), depozite si gatere din cele 11 judete si municipiul Bucuresti. Sunt vizate activitatile desfasurate de peste 40 de societati comerciale cu obiect de activitate in exploatarea, prelucrarea, transportul si comercializarea lemnului, precum si mai multe persoane fizice. In judetul Prahova se fac verificari la patru societati comerciale si opt puncte de lucru si sedii.

In activitati sunt angrenati 200 de politisti, 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifrauda fiscala din cadrul D.G.A.F., 66 de comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu si 230 de jandarmi.

In cadrul actiunii se verifica tot circuitul parcurs de la taiere la prelucrarea si comercializarea lemnului, fiind efectuate controale in teren, precum si asupra tuturor documentelor existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *