Administratia Nationala Apele Romane va inaugura joi barajul Ogrezeni, de pe raul Arges

0
1479

Administratia Nationala „Apele Romane” va da in folosinta, joi, barajul Ogrezeni, situat pe cursul raului Arges, in judetul Giurgiu, la care au fost investite 57,3 milioane lei (peste 15 milioane euro), bani proveniti de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) si de la bugetul de stat.
barajul ogrezeni
Barajul Ogrezeni, cu o capacitate de 7,6 milioane metri cubi, este situat pe cursul raului Arges, in judetul Giurgiu, aval de podul rutier de la km 36 al autostrazii Bucuresti – Pitesti, in amonte de statia de tratare de la Crivina.

Barajul va asigura alimentarea cu apa a municipiului Bucuresti si a localitatilor riverane, in toate situatiile in care apar fenomene hidrometerologice deosebite sau in caz de poluari accidentale.

Noua constructie va avea si rol de protectie impotriva inundatiilor pentru localitatile din aval de Bucuresti, in caz de viituri.

Proiectul a constat in realizarea unui complex de lucrari hidrotehnice (baraj de derivatie, sistem de captare, acumulare laterala, priza, bazine disipatoare, diguri, aductiuni si constructii de exploatare.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.