AFACERI CU STATUL. BAZA SPORTIVA TINERETULUI, INCHIRIATA CU 1 EURO PE METRU PATRAT

0
467

Un teren din zona centrala a Bucurestilor, situat pe Bulevardul Kiseleff, a fost inchiriat, de la stat, cu doar 1 euro pe metru patrat, in conditiile in care valoarea terenurilor in zona se ridica acum la aproximativ 4.000 de euro pe metrul patrat. Pe terenul cu pricina urmeaza sa se ridice o constructie de 29 de etaje. Numele celui care sta in spatele celui mai mare proiect imobiliar din tara este multimilionarul Puiu Popoviciu.

Intreaga poveste a inceput in 1999, cand un banal control al Directiei de Sanatate Publica a scos la iveala unele nereguli privind igiena si rezistenta cladirilor din Baza Sportiva Tineretului. Directorul de atunci, Bogdan Gheorghe, le-a declarat celor de la Jurnalul National ca nu avea bani pentru renovari, astfel ca a hotarat sa inchirieze o parte din baza sportiva.

Un an mai tarziu a gasit un investitor in persoana omului de afaceri Puiu Popoviciu, caruia i-a inchiriat terenul cu doar un euro pe metru patrat. Un pret de cel putin zece ori sub medie, in conditiile in care vorbim despre un teren de aproape 12 mii de euro situat pe Bulevardul Kiseleff. In septembrie 2005, consilierii generali ai Capitalei, i-au aprobat omului de afaceri un Plan Urbanistic Zonal fara a avea aprobarea arhitectului-sef al Bucurestiului, sustin jurnalistii.

Atunci, cladirea avea doar 10 etaje. Ulterior insa investitorul a mai adaugat alte 19 etaje. Momentan Planul Urbanistic Zonal ascunde o cladire de 29 de etaje, in acest moment, cea mai inalta din Capitala. Puiu Popoviciu a depus un nou certificat de urbanism in aprilie anul trecut, insa pentru constructia a doua cladiri pe terenul de 12 mii de metri patrati.

Actualul Plan urmeaza sa treaca din nou peste comisia Municipiului Bucuresti. Baza Sportiva Tineretului se afla in administrarea privata a Complexului Sportiv Lia Manoliu. De-a lungul timpului, conducerea complexului a incheiat mai multe contracte de concesionare sau de inchiriere pe terenul bazei sportive. Acestea fac momentan obiectul unei anchete a Directie Nationale Anticoruptie.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.