Agentia Regionala de Mediu Galati a blocat proiectul oraselului lacustru de pe Lacul Siutghiol

Proiectul Primariei Municipiului Constanta de amenajare a unui orasel lacustru pe lacul Siutghiol a fost blocat dupa ce Agentia Regionala de Mediu Galati nu a eliberat avizul de mediu, la interventia unei organizatii neguvernamentale, iar procedurile care au durat un an vor trebui reluate.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat joi intr-o conferinta de presa ca a primit de la Regionala de Mediu din Galati, aflata in subordinea Minsterului Mediului, o instiintare prin care este anuntat ca avizul de mediu pentru oraselul lacustru a fost respins.

El a precizat ca documentul a fost primit dupa ce, in cadrul proiectului demarat in iulie 2007, au fost parcurse o serie de etape, inclusiv cea de dezbatere publica a raportului de mediu facut de specialisti si aprobat de Ministerul Mediului. Astfel, proiectul pentru care s-au cheltuit pina in prezent 50.000 de lei va trebui refacut,desi urma sa primeasca doar acordul de mediu.

La randul sau, Ani Merla, reprezentantul Primariei Constanta, a precizat ca instiintarea venita de la Agentia Regionala de Mediu Galati a venit in urma unei notificari trimise de ONG-Centrul de Consultanta Ecologica Galati, la cateva zile de la organizarea dezbaterii publice. Potrivit acesteia, organizatia nonguvernamentala mentionata a solicitat evaluarea impactului navigatiei asupra zonei.

Primarul Radu Mazare a mai spus ca proiectul urma sa fie realizat si in urma unor discutii cu premierul Calin Popescu Tariceanu. „Tariceanu mi-a spus ca toate proiectele care se regasesc in acest studiu si pe care le-a vazut trebuie facute. Ne luptam insa cu morile de vant, stam sa ne uitam la ciori. Sa traiasca Guvernul liberal”, a afirmat edilul.

El a mai adaugat ca va fi realizat un alt studiu si vor fi cheltuiti alti bani, ceea ce va dura un alt an si s-a aratat nemultumit de respingerea avizului de mediu. „Mergeti constanteni sa munciti in fabrici si uzine, ca turism nu avem voie sa facem. Sunt intrigat cum Boc la Cluj poate sa mute Somesul ca sa faca pista de avion la aeroportul nou-finantat din bani guvernamentali, iar noi nu putem face ceva privat”, a mai declarat Radu Mazare.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *