Agricultura ecologica, sprijinita de stat

Doi apicultori au solicitat sprijin pentru îmbunătăţirea calităţii produselor
Doi apicultori au solicitat sprijin pentru imbunatatirea calitatii produselor
Doi apicultori au solicitat sprijin pentru imbunatatirea calitatii produselor

Valoarea sprijinului acordat este in functie de marimea exploatatiei.

10 fermieri din Bihor au depus la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Bihor cereri pentru acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica. Conform statisticilor APIA, dintre cei 10 solicitanti, doi sunt apicultori, unul solicita sprijin pentru ovine, iar ceilalti pentru culturile vegetale. Banii vor intra in conturile solicitantilor doar dupa controlul pe teren care urmeaza sa se realizeze in curand. „Valoarea sprijinului acordat va fi in functie de marimea exploatatiei”, a precizat Traian Abrudan, directorul Centrului Judetean APIA Bihor.
Beneficiari

Beneficiarii ajutorului specific sunt producatorii agricoli, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate inregistrate in fiecare an in sistemul de agricultura ecologica.
Beneficiarii ajutorului specific in sectorul de agricultura ecologica trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, beneficiarii din productia vegetala trebuie sa aiba in folosinta suprafete agricole de cel putin 0,30 hectare, sa fie inregistrati, in fiecare an pentru care solicita ajutorul specific, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ca producatori in agricultura ecologica, sa incheie un contract cu un organism de inspectie si certificare, sa detina un certificat de conformitate. De asemenea, acestia trebuie sa nu aiba datorii restante la bugetul de stat sau la bugetul local.

Beneficiarii din productia animaliera pentru speciile: pasari, bovine si ovine/caprine trebuie sa aiba incheiat un contract cu un organism de inspectie si certificare, sa fie inregistrati in fiecare an pentru care solicita ajutorul specific, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ca producatori in agricultura ecologica si sa nu aiba datorii restante la bugetul de stat sau la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *