Ai avere sau poluezi mediul? Daca da, vei ajunge in Iad!

Dezbateri aprinse pe marginea listei care cuprinde noile pacate ale omenirii din punctul de vedere al bisericii catolice.

Sunt si credinciosi care considera ca pacatul inavutirii, de exemplu, nu este explicat in amanunt, cum nu este nici cel cu privire la ingineria genetica. Vaticanul nu se lasa si ii indeamna pe preoti sa predice despre abaterile enoriasilor din era globalzarii.

In opinia prelatilor catolici, bogatia excesiva este un pacat mortal. Dar totusi de la ce sume incolo e cazul sa vorbim de bogatie excesiva? Comentatorii s-au grabit sa atraga atentia asupra riscului de a stigmatiza nediferentiat dorinta de inavutire. Instinct care altminteri era considerat resortul ce impinge societatea inainte, cel putin in tarile capitaliste.

Printre noile vicii ale lumii moderne gasim consumul si traficul de droguri, pedofilia, avortul, dar si ingineria genetica. Ei bine, carcotasii au si aici unele obiectii, plecand de la faptul ca sub umbrela „progreselor medicale si stiintifice” intra atat inseminarea artificiala sau transplantul, cat si modificarea genetica a plantelor sau clonarea.

In schimb, includerea poluarii pe lista pacatelor recente nu o contesta nimeni.

Chiar daca nu a intocmit un act oficial in acest sens, Biserica Ortodoxa Romana este si ea atenta la pacatosii din era globalizarii si ii condamna pe cei „nepasatori fata de semeni si mediul inconjurator”.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *