Al Gore – aspru criticat

0
265

Fostul vicepresedinte american Al Gore a fost aspru criticat la conferinta oamenilor de stiinta care studiaza schimbarile climatice, informeaza Reuters.

Prezenti in numar mare la New York, multi dintre sceptici au sustinut ca atat viziunea, cat si filmul lui Al Gore sunt, de fapt, dogme impotriva carora nu te poti exprima dezabrobator, ca imediat esti considerat „eretic”.

Cativa dintre cercetatorii care au sustinut prelegeri pe tema „Schimbarea climatica nu este o criza” au adus argumente impotriva filmului „Un adevar incomod”, pentru care Al Gore a castigat anul trecut Premiul Oscar la categoria „cel mai bun documentar”.

Filmului i s-a reprosat ca a inchis gura cercetatorilor onesti, care nu intotdeauna ajung la rezultatele popularizate de film. „Dupa ce se spune ca poluarea e cauza tuturor relelor, chiar daca un cercetator descopera cauze mai importante, impactul e mult scazut”, a spus Paul Dietry, un vulcanolog francez.

Oamenii de stiinta prezenti la New York au spus ca, desi gazele cu efect de sera constribuie la incalzirea globala, acest fenomen nu poate fi principala cauza a schimbarilor de clima. „Stiinta e inca departe de un adevar absolut in privinta climei”, a declarat Fred Singer, managerul proiectului „Politica de mediu si stiinta”.

El a mai adaugat ca propunerea privind necesitatea unui efort sustinut pentru stoparea schimbarii climatice prin reducerea gazelor cu efect de sera e prematura si eronata. „Schimbarea legilor e la fel de importanta sau chiar mai importanta decat schimbarea becurilor”, a spus Gore in discursul sau.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.