Array

Alerta in Italia, din cauza unor combustibili importati din Lituania care ar putea fi radioactivi

Justitia italiana a ordonat sambata retragerea imediata a peste 10.000 de tone de peleti (combustibili solizi obtinuti din rumegus, cu un continut scazut de umiditate si considerati un combustibil ecologic) care provin din Lituania si care ar putea fi radioactivi.
combustibili radioactivi
Un locuitor din Valle d’Aosta, din nordul Italiei, a avut ideea de a trimite la analiza peletii pe care tocmai ii cumparase, pentru ca nu ardeau bine, a relatat duminica presa italiana. Spre marea sa surpriza, analiza a dovedit ca ei contineau cesiu 137, o substanta radioactiva foarte toxica ce se poate produce in timpul unei explozii nucleare sau prin combustia intr-un reactor nuclear.

Peletii ca atare contaminati cu cesiu 137 nu sunt periculosi pentru sanatatea umana, dar cenusa pe care o lasa prin ardere si fumul degajat prin combustie sunt periculoase, a declarat un oficial de la Parchetul din Valle d’Aosta.

Peletii potential contaminati au fost importati in toamna trecuta din Lituania si au fost vanduti in 11 regiuni din nordul pana in sudul Italiei.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente