Alerta sanitar-veterinara pe Dunare ca urmare a amenintarii produse de viitura cu substante toxice

Politia de frontiera este in alerta. Incepand cu ora 12.00, chimistii si biologii vor preleva probe din Dunare. Oamenii sunt rugati sa anunte orice neregula.

“In Romania situatia nu este grava. Suntem focusati sa luam actiuni de monitorizare si prevenire.
Vor fi echipe in permanenta de la intrarea Dunarii in tara. Alerta instiinteaza din timp populatia sa nu aduca animalele la adapat. Sunt lucruri tehnice. Lucram in sectorul prevenirii pentru a fi capabili, daca exista vreo problema, s-o gestionam”, a declarat sambata, la Realitatea TV, presedintele ANSVSA, Radu Roatis.

Pana la incetarea alertei, medicii veterinari si specialistii din cadrul DSVSA riverane Dunarii asigura monitorizarea permanenta a oricaror posibile afectari ale statusului de sanatate a pestilor, pasarilor si animalelor din localitatile de pe parcursul Dunarii.

Rezultatele monitorizarii sunt comunicate la Directia de Monitorizare si Supraveghere Sanitara Veterinara din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor precum si la Institutia Prefectului de pe raza fiecarui judet.

Specialistii Organizatiei Greenpeace au trimis probele chimice ale mostrelor de namol rosu in Austria si sustin ca rezultatele arata o concentratie de arsenic de doua ori mai mare decat nivelul normal.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente