Alesii vor vanatoare in parcurile nationale

Vanatoarea ar putea fi permisa in parcurile nationale, daca un proiect de modificare a actualei legi a vanatorii va fi adoptat.

O prima forma a trecut deja de cele doua Camere ale parlamentului. Aceasta prevede ca “vanatoarea in parcurile nationale si in parcurile naturale este permisa numai in afara ariilor cu protectie integrala durabila”, fara sa defineasca insa clar respectivele arii. Proiectul a fost trimis spre reexaminare la comisiile Senatului, de catre presedintele Traian Basescu, in martie, in urma petitiei inaintate de 86 de ONG-uri si peste 5.000 de cetateni. In forma adoptata de Senat, textul mentine prevederea controversata.

Acum, se afla la Camera Deputatilor si ar putea fi trimis iarasi spre presedintie, in toamna. Cateva organizatii de mediu vor sa opreasca adoptarea sa. “Vrem sa-i convingem pe parlamentari ca, daca vor sa vaneze in aceste zone, sa se vaneze intre ei”, spune Mircea Toma, presedintele Asociatiei pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio- Cultural, care doreste sa realizeze si o lista de semnaturi in acest sens.

Tiberiu Prodan, senatorul liberal care a initiat modificarea legii, nu mai vrea ca proiectul sa fie adoptat. “In forma propusa de mine, proiectul propunea doar posibilitatea de a face schimb de fonduri de vanatoare intre gestionarii acestora, precum si modificarea unor perioade de vanatoare pentru cateva specii”, arata senatorul.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente