Amenzi – Hipermarketuri controlate

0
305

Autoritatea de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (ASPMB) a efectuat cateva zeci de controale, in scopul verificarii conditiilor igienico-sanitare in trei hipermarketuri si in 25 de unitati de alimentatie publica ce isi desfasoara activitatea in incinta acestora.

In urma controalelor au fost scoase din consum uman produse alimentare (108,6 kg) cu termenul de valabilitate depasit sau etichetate necorespunzator si 1.000 de perechi manusi utilizate pentru servirea produselor alimentare, deoarece nu erau pentru uz alimentar.

GRESELI. Principalele deficiente constatate au fost: neefectuarea curateniei curente; nemarcarea suprafetelor de lucru; comercializarea de produse alimentare neetichetate; neasigurarea apei calde si in cantitati suficiente; nerespectarea circuitelor functionale; neefectuarea examinarilor medicale periodice; precolectarea secundara necorespunzatoare a reziduurilor; neasigurarea conditiilor de depozitare, expunere si manipulare pentru pastrarea nemodificata a proprietatilor nutritive, organoleptice, fizice, chimice si microbiologice.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.