ANTREC are o noua conducere

0
373

In weekend-ul 7-9 martie a.c are loc la Salicea, judetul Cluj, Adunarea Generala a Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural – ANTREC Romania, in cadrul careia au fost discutate urmatoarele:

– Obiectivele asociatiei pentru anul 2008: organizarea si promovarea unor circuite tematice pe Euroregiuni ( de ex: Acasa la mesteri populari, Drumul Branzei, Drumul Cramelor s.a), relansarea site-ului www.antrec.ro, modificarea anumitor reglementari legislative care ating in mod direct activitatea pensiunilor cu capacitate redusa de cazare- Stabilirea Calendarul Manifestarilor ANTREC ( de ex: Festivalul Secerisului – Ampoita, Filiala Alba; Festivalul Pastravului – Ciocanesti, Filiala Suceava; Festivalul Placintelor – Hemeius , Filiala Bacau; Casuta cu Pridvor – Sarata Monteoru, Filiala Buzau, Festivalul Branzei si Pastramei – Bran, Filiala Brasov s.a)

De asemenea au avut loc alegeri generale la nivelul asociatiei, in urma carora Dna Cristina PARTAL – ANTREC Buzau- este aleasa Presedinte ANTREC Romania. Printre proiectele pe care si le propune sa le demareze se regaseste si cresterea vizibilitatii brand-ului ANTREC, atat prin actiuni de promovare a turismului rural, cat si la nivel de identitate vizuala a asociatiei.

In cadrul reuniunii a fost invitata si Dna Lucia MORARIU, Secretar de Stat in cadrul MIMMCTPL, careia i-au fost prezentate dificultatile inregistrate de pensiunile membre ANTREC, printre care: necesitatea avizului PSI la documentatia de clasificare a pensiunilor de capacitate mica, precum si normele ANSVSA care nu se aplica diferentiat, in functie de marimea structurii de primire turistica. S-a stabilit ca in perioada urmatoare reprezentantii MIMMCTPL, impreuna cu cei ai ANTREC sa gaseasc solutii impreuna cu factorii de decizie din institutiile competente.

La reuniune participa reprezentanti ANTREC din 28 de judete. Reuniunea se desfasoara la pensiunea „La Mesteceni” ***, Salicea , jud Cluj, a carei inaugurare a coincis cu acest eveniment.

Sursa: Universul Padurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.