Anul International al Planetei Pamant 2008, in Romania

Astazi, de Ziua Pamantului, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO organizeaza, in colaborare cu Academia Romana si Comitetul Roman pentru Uniunea Internationala de Stiinte Geologice, Conferinta Nationala „TERRA SI VIATA”, de lansare a programului „Anul International al Planetei Pamant 2008” in Romania

Lucrarile manifestarii vor fi deschise de Secretarul General al CNR UNESCO, dl. conf.dr. arhitect Sergiu NISTOR, dl. Jan Sadlak, director al Centrului European pentru Invatamant Superior al UNESCO, dl. Florin Filip, vicepresedinte al Academiei Romane, dl. deputat Mihai Malaimare, presedinte al Comisiei Permanente UNESCO a Parlamentului Romaniei, doamna Florentina ENACHE, secretar general adjunct la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, reprezentanti ai Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile si Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

In anul 2004, Comitetul Executiv al UNESCO a adoptat o declaratie referitoare la proclamarea anului 2008 ca An International al Planetei Pamant. Prin rezolutia 60/192, Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a confirmat acest fapt si a incredintat UNESCO si Uniunii Internationale pentru Stiinte Geologice rolul de coordonatori pentru activitatile educative si stiintifice care se vor desfasura in anul 2008, An International al Planetei Pamant cu subtitlul Stiintele Pamantului in slujba societatii.

Sursa: Universul padurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *