Aproape 50 de caini din Focsani au fost impuscati

0
290

Adoptii Caini
Vanatoare de caini la Focsani: zeci de animale au fost impuscate astazi de vanatori profesionisti, dupa ce in oras a fost instituita carantina de gradul trei, din cauza unui focar de rabie.

Uciderea cainilor a infuriat mai multi localnici, dar si pe reprezentantii asociatiilor pentru protectia animalelor, care au incercat sa intre in perimetrul de vanatoare. Ei spun ca animalele trebuiau verificate daca sunt sau nu bolnave, inainte de a fi ucise.

Aproape 50 de caini au fost impuscati si arsi la marginea orasului, spre disperarea localnicilor si a asociatiilor de protectie a animalelor. Angajatii primariei au imprejmuit perimetrul de vanatoare.

„Ei trebuia sa cerceteze daca animalele sunt contaminate cu aceasta boala, rabia”, spune Toma Paun, sef Fundatia Prietenii Animalelor.

Autoritatile spun ca au respectat intru totul legea. Si ca i-au instruit foarte bine pe oamenii care au atins cadavrele cainilor. Se pare insa ca oamenii nu prea au inteles.

„Toti cei care au fost li s-a dat echipament de protectie, poate or fi fost si din alta parte, dar toti au fost organizati de noi”, a declarat Ionel Duta, director DSV Vrancea.

Autoritatile spun ca, pana duminica, alte 30 de animale vor mai fi ucise. Carantina a fost instituita miercuri, dupa ce in curtea unui localnic a fost descopeita o vulpe turbata moarta.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.