ArcelorMittal ar putea amana cateva proiecte de mediu obligatorii

  0
  307

  O parte din proiectele de mediu pe care combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati este obligat anual sa le deruleze, pana in 2014, ar putea fi amanate, din cauza crizei economice, a declarat Augustine Kochuparampil, directorul general al societatii.
  arcelormittal
  Intrebat in ce masura criza economica va afecta investitiile de mediu pe care compania are obligatia sa le faca pana in 2014, directorul general a recunoscut ca unele proiecte ar putea fi amanate. „O parte din aceste investitii sunt deja continuate. In acelasi timp, pentru cateva dintre aceste investitii s-ar putea sa cerem amanari, dar ramanem angajati pentru finalizarea obligatiilor pana in 2014. Acest lucru se intampla din cauza acestei crize fara precedent, care nu afecteaza doar piata otelului, ci toata economia. Am inregistrat rezultate foarte bune pana in 2008 in privinta investitiilor de mediu”, a spus Kochuparampil. El nu a putut preciza cate investitii vor fi amanate si nici o valoare totala a acestora, invocand ca discutiile pe aceasta tema sunt abia la inceput.

  Cerinte
  La 30 octombrie 2007, combinatul siderurgic galatean a primit autorizatia integrata de mediu, valabila pana la 31 decembrie 2014. Acest document prevede un plan de masuri care trebuie indeplinite pana atunci, cu termene clare de finalizare pentru fiecare in parte. Autorizatia integrata contine cerintele de monitorizare adecvate emisiilor rezultate din combinat, metodologia specifica si frecventa de masurare a acestora, precum si obligatia de a furniza autoritatii competente datele solicitate pentru verificarea conformarii cu autorizatia. Pentru indeplinirea obligatiilor prevazute in autorizatie, combinatului i s-a acordat o perioada de tranzitie pana la sfarsitul anului 2014, timp in care trebuie sa indeplineasca 301 masuri de protectie a mediului. Dintre acestea, 151 vizeaza calitatea aerului, 37 pe cea a apei si 113 – protectia solului.

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.