Armata italiana a intervenit in Napoli pentru ridicarea deseurilor

Armata italiana a intervenit joi in orasul Campania pentru a permite accesul la o scoala blocata de gunoaie, in conditiile in care centrul istoric al orasului Napoli este practic invadat de deseuri.

Interventia militarilor a permis evitarea inchiderii scolii Castellammare di Stabia si a dus la ridicarea a circa 30 de tone de deseuri din acest oras cu 65.000 de locuitori, unde s-au adunat in total 500 de tone de gunoaie.

In Napoli, mai multe strazi din centrul istoric sunt pline de munti de gunoaie, care perturba pietonii si circulatia masinilor.

In cartierul de afaceri, locuitorii au incendiat pubele, ceea ce a dus la a 60-a interventie a pompierilor in ultimele 24 de ore pentru a stinge gunoaiele carora localnicii le-au dat foc.

Miercurea viitoare, noul sef al guvernului, Silvio Berlusconi, va organiza, simbolic, primul Consiliu de ministri la Napoli, oras pe care a promis sa-l scape de problema deseurilor. Campania este plasata de 14 ani in „stare de urgenta din cauza deseurilor”, criza provocata de disfunctionalitatea cronica a centrelor de prelucare, partial datorita inflitrarii mafiei locale pe piata reciclarii deseurilor.

Joi, noi trenuri incarcate cu deseuri plecau din Napoli spre Germania, care a acceptat sa primeasca 35.000 de tone de gunoaie pentru a le prelucra. Mai mult de 100.000 de tone urmeaza sa fie exportate in aceasta tara.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *