Arta din deseuri la Zoo

Expozitia de tip „Junk Made” a fost organizata pentru prima data in Romania

Exponatele au fost realizate exclusiv din deseuri reciclate. Scopul manifestarii este constientizarea publicului fata de problemele si protejarea mediului.

Prin ideea pe care o promoveaza, expozitia „Junk Made” este o premiera in Romania. Lucruri pe care oamenii, de obicei, le arunca la gunoi se regasesc aici sub forma unor obiecte de arta. Organizata de EcoAssist, „Junk Made” a reunit tineri inventivi, studenti si absolventi ai Universitatii de Arte si ai Scolii Alternative de Gandire Creativa. La ZOO Baneasa, acolo, unde pana nu de mult putea fi vazut elefantul Gaia, publicul a asistat la demonstratiile artistilor, care, din peturi, hartie de ziar, rulmenti, cutii de aluminiu, capace, dopuri, pungi de plastic, au realizat diverse obiecte decorative.

Arta din furculite

Pasionat de reciclarea artistica a materialelor, Horia Nica este un tanar artist care si-a castigat faima cu micile obiecte din metal pe care le face din tacamuri. Prin rasuciri ale furculitelor si lingurilor din alpaca, Horia face mici sculpturi cu tematica variata, de la flori la personaje mitologice sau siluete umane si zoomorfe, in diverse atitudini. Totul a inceput cu o furculita ramasa dintr-o trusa veche de tacamuri. „In loc sa o arunc, am rasucit-o si am descoperit, ascuns in ea, un personaj”, spune artistul. La „Junk Made”, Horia a construit un copac din hartie pe care l-a colorat cu spray-uri.

Pantofi cu mesaje ecologice

Trei prietene, Cristina Ivan, Oana Banciucu si Alexandra Simoenov, absolvente de filologie, si-au descoperit pasiunea de a personaliza pantofi. Imbracata intr-un sac mare de plastic, peste hainele obisnuite, Cristina purta, la „Junk Made”, pantofi pe care scria „Nu risipi apa”. In expozitie, cele trei tinere au prezentat incaltari, unele functionale, din sticle de plastic, altele conceptuale, din gips. Toate aveau marca „atelier aiurea” si ca ornamente, bete arse de chibrit sau chistoace subtiri de tigari, culese de pe jos. Mesajul afisat pe eticheta era.”Nu face focul in padure”.

„Joaca-te ECO!”

Carti din hartie manuala, podoabe din hartie reciclata pentru pomul de iarna, bijuterii din aluminiu de la cutii de bauturi, cercei din componente de la placa de baza a calculatorului, mozaicuri din cioburi de gresie si fainta, coliere din clisee fotografice si multe alte obiecte uimitor de atractive au fost expuse sub indemnul „Joaca-te ECO!”

In opinia Lianei Buzea, presedinta EcoAssist, „-Junk Made- este un mijloc de educare a publicului, in special al tinerilor, care vor risipi mai putin lucrurile si vor fi mai atenti cu mediul inconjurator”.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente