Asociatia Pro Turism Herculane a dat startul! Baile Herculane trebuie sa renasca din datoria morala fata de natura

  0
  607
  Asociatia Pro Turism Herculane a dat startul! Băile Herculane trebuie să renască din datoria morală faţă de natură
  Asociatia Pro Turism Herculane a dat startul! Baile Herculane trebuie sa renasca din datoria morala fata de natura
  Asociatia Pro Turism Herculane a dat startul! Baile Herculane trebuie sa renasca din datoria morala fata de natura

  Medici si investitori si-au dat mana. Baile Herculane trebuie sa renasca din datoria morala fata de natura

  Sambata, 26 aprilie, la Hotel Afrodita din Baile Herculane, s-a dat startul unei campanii civice care isi propune sa aduca Baile Herculane pe harta statiunilor de mare succes din Europa.

  Peste 80 de participanti, medici de familie, autoritati publice, scriitori, investitori si operatori de turism s-au intalnit in cadrul Conferintei „ Intoarcerea la apa. Preventia, baza pentru sanatate”.

  La unison, cei prezenti la aceasta actiune, au considerat ca apele miraculoase ale statiunii trebuie sa transmita un mesaj catre intreaga lume, si anume ca, aici in locul iubit de atatea generatii, sanatatea isi gaseste parteneri de incredere in ape si aer. Aici s-au tratat timp de doua milenii trupuri si suflete, aici si-au gasit izvoare de inspiratie mari scriitori, aici natura a pus la un loc bogatii rare. De aceea, avem obligatia morala de a ne intoarce privirea catre un loc unic al Romaniei.

  baile herculane 1 Asociatia Pro Turism Herculane a dat startul! Baile Herculane trebuie sa renasca din datoria morala fata de natura poze

  Asociatia Pro Turism lanseaza intoarcearea la apa miraculoasa

  Asociatia Pro Turism Herculane a desfasurat in perioada 25 aprile- 27 aprilie 2014, la Hotel Afrodita din Herculane, Conferinta Nationala „Intoarcerea la apa! Preventia, baza pentru sanatate”.

  Aceasta conferinta a avut ca scop transmiterea de concluzii si solutii factorilor de decizie implicati in dezvoltarea turismului balnear. In cadrul discutiilor au fost abordate teme esentiale pentru turismul de sanatate

  Cea mai bogata tara in ape minerale, cea mai slab exploatata din Europa

  Romania este tara europeana cu cele mai multe izvoare minerale. La ora actuala aici sunt concentrate circa o treime din izvoarele minerale ale Europei. In aceste conditii se impune o atentie sporita asupra statiunilor balneare. O dezvoltare sustinuta si durabila a acestor izvoare ar aduce evident venituri substantiale la bugetul statului.

  “Am fi sigur o tara mult mai bogata, dar si foarte inteligenta pentru ca daca am reusi sa exploatam in stil creativ si pentru sanatatea oamenilor sigur in primul rand s-ar reduce substantial sumele alocate din buget pentru ca am slabi foarte mult bugetul tarii si am putea face niste lucruri fantastice pentru ca noi avem aceste izvoare miraculoase raspandite pe toata suprafata tarii. Practic acopera toata gama de afectiuni pe care le pot avea oamenii si in situatia in care am putea sa exploatam si am putea intr-adevar sa devenim o industrie balneara asa cum sunt in tarile europene de succes Romania ar putea intr-adevar sa devina o tara cu un potential deosebit si o tara care ar putea sa traiasca din turismul balnear foarte, foarte bine”, declara Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania, prezent la conferinta

  baile herculane 3 Asociatia Pro Turism Herculane a dat startul! Baile Herculane trebuie sa renasca din datoria morala fata de natura poze

  Apa minerala, resursa pentru sanatate

  Sanatatea este darul cel mai de pret, iar natura ne da un support extraordinar prin intermediul factorilor naturali.Aerul ionizat, apele minerale si sulfuroase sunt adevarate stocuri de vitalitate pentru fiecare persoana care acceseaza acest tip de turism.
  „Ape minerale de la Baile Herculane sunt miraculoase pentru ca trateaza foarte multe afectiuni, in primul rand afectiuni care tin de aparatul locomotor, chiar si afectiuni postraumatice, dar si afectiuni respiratorii, afectiuni dermatologice. Foarte multi vin sa faca tratament preventiv la Baile Herculane, iar multi vin pentru ca sunt anumite proceduri care se pastreaza din antichitate, de exemplu baile de revitalizare ale imparatesei Sissi pastrate exact cum se faceau atunci. Aceste bai, in afara de o concentratie anumita de uleiuri esentiale care se folosesc, se introduce si rozmarinul, si dupa o asemenea baie de revizalizare se poate face un masaj deosebit si atunci sigur cei care vin sunt foarte multumiti”, a spus medicul Otilia Oprisan, care coordoneaza baza de tratament din cadrul hotelului „Afrodita”.

  Investitorii au venit catre Baile Herculane din dorinta de a sprijini bogatia naturii

  „Am simtit ca trebuie sa ne unim fortele pentru a readuce Baile Herculane pe un loc de cinste in topul statiunilor balneoclimaterice. Practic, acest loc, atat de bogat in factori naturali, ne obliga la o implicare activa. Istoria si comorile naturale nu ne lasa sa trecem nepasatori pe langa ceea ce se intampla. In ultimii ani, s-a investit in baze de tratament si hoteluri, iar turistii au reintors privirea catre acest loc minunat, insa avem nevoie de mai mult, avem nevoie de sustinere si implicare din partea tuturor factorilor. De la autoritati si pana la romanii care constientizeaza valoarea acestor ape miraculoase, cu toti putem pune umarul pentru renasterea turismului de sanatate. Noi am dat startul, acum asteptam alaturarea celorlalti” , a declatat Florin Bazavan, managerul hotelului Diana

  Conferinta Nationala „Intoarcerea la apa. Preventia, baza pentru sanatate” s-a incheiat cu succes, iar in urma acestei intalniri de mare importanta s-a dat startul unui proiect curajos, acela de a revitaliza statiunea Baile Herculane cu ajutorul celor care pretuiesc natura.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.