Australia va investi 329 milioane dolari in energie regenerabila

Premierul australian Kevin Rudd a facut astazi apel la o “revolutie solara”, in contextul in care a anuntat un plan de 500 milioane dolari australieni (329 milioane dolari) pentru promovarea energiei regenerabile, in incercarea de a stimula economia.
energie regenerabila
“Planul avantajeza piata muncii. De asemenea, este un plan bun impotriva incalzirii globale. Este vremea pentru Australia sa inceapa o revolutie solara, o revolutie a energiei regenerabile, iar aceasta trebuie finantata”, a spus Rudd.

Premierul a facut anuntul in orasul Windorah (Queensland), unde a fost inaugurata o centrala energetica solara. Rudd a spus ca 100 de milioane dolari australieni vor fi deblocati pana in 30 iunie 2009, iar restul sumei va fi alocata in urmatoarele 12 luni.

Fondul de Energie Regenerabila a fost creat pentru reducerea costurilor necesare dezvoltarii tehnologiilor care ar putea juca un rol esential in producerea de energie.

Guvernul australian a anuntat in noiembrie acordarea unui pachet financiar de 10,4 miliarde dolari australieni (6,8 miliarde dolari), care ar putea fi suplimentat in caz de necesitate.

Executivul aloca 1,5 miliarde dolari australieni pentru stimularea sectorului imobiliar si a constructiilor de locuinte, in timp ce ajutorul guvernamental pentru cei ce cumpara o locuinta pentru prima data a fost dublat, la 14.000 dolari australieni.
Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente