Astazi, 18 iulie 2012, tinerii voluntari implicati in proiectul „Tabere de Cartier”, derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, vor porni cu trenul in miez de noapte catre satul de vacanta de la Padis.
Tabara va fi o vacanta bine meritata, in care peisajul superb, aerul curat si prietenia vor fi ingredientele esentiale pentru o adevarata aventura in sanul naturii. In programul expeditiei ce va avea loc in perioada 18 – 23 iulie sunt incluse excursii organizate pe munte, lectii de echitatie, focuri de tabara, vizitarea pesterilor din zona, dar si exercitii de dezvoltare personala cu analizarea rezultatelor obtinute si planificarea unor proiecte viitoare.
Organizat si anul acesta la initiativa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, proiectul ,,Tabere de cartier”, initiat in urma cu trei ani cu ajutorul unui grup de voluntari Scout din Franta, a urmarit sa imbunatateasca programul de activitati destinate copiilor din clasele primare. Scopul a fost includerea copiilor defavorizati, care nu au posibilitatea de a merge in tabere la mare sau la munte, intr-un program de educatie non-formala si de petrecere a timpului liber pe parcursul vacantei de vara. Copiii care au participat in perioada 25 iunie – 08 iulie 2012 la proiectul ,,Tabere de cartier” au fost intampinati de voluntarii care i-au indrumat pas cu pas prin lumea magica a povestilor, au organizat ateliere de creatie, jocuri, scenete si alte activitati ludice – toate referitoare la familie, prietenie, curaj si onoare.
Cu varste cuprinse intre 14 – 18 ani, tinerii voluntari implicati in proiect fac parte dintre copiii care au beneficiat la un moment dat de o masura de protectie in sistem rezidential sau sunt elevi din licee, care au fost mai mult decat incantati sa dea o mana de ajutor in acest proiect.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 incurajeaza voluntariatul in randul comunitatii si ofera oportunitati de implicare activa si eficienta in promovarea drepturilor copilului. An de an, numarul adolescentilor si al tinerilor care isi doresc sa se implice in problemele societatii prin activitati de voluntariat inregistreaza o dinamica pozitiva.