Avicultorii spun ca Mencinicopschi are „dovezi” de pe net

0
516
Gheorghe Mencinicopschi: despre Organismele Modificate Genetic (OMG), putin inainte de a fi prea tarziu

Crescatorii de pasari contrazic toate declaratiile facute de specialistul in nutritie, prof. Gheorghe Mencinicopschi, care a afirmat ca ouale provenite la gainile crescute in baterii (custi) sunt nocive.Gheorghe Mencinicopschi

Totodata, crescatorii ii vor cere lui Mencinicopschi daune in instanta de minimum 1,5 milioane de lei, intrucat a afectat grav imaginea aviculturii romanesti si le-a micsorat vanzarile de oua. „Hormonii de la animale nu se pot transmite la oameni”, a declarat dr. Ovidiu Sicoe, expert in patologie aviara. In replica, Mencinicopschi afirma ca ii va chema si el in judecata pe reprezentantii avicultorilor.

Totodata, prof. Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) spune ca cifra 3 nu va disparea de pe oua din 2012, cum a spus nutritionistul. „Diferenta va fi doar ca o cusca (in care cresc gainile – n.n.) nu va mai avea 550 de centimetri patrati, ca in prezent, ci 750 de centimetri patrati. Cifrele de pe oua nu spun cat de sanatoase sau nu sunt ouale respective, ci modul cum sunt crescute gainile”, a explicat Van.

Totodata, avicultorii spun ca ei nu administreaza pasarilor absolut niciun medicament in perioada de ouare, iar de hormoni nici nu se pune problema. De asemenea, crescatorii au pus la dispozitia presei o inregistrare a unei convorbiri intre Mencinicopschi si un anume „ziarist”, unde chiar nutritionistul afirma ca ouale care sunt stampilate cu cifra 3 nu sunt nocive si ca el nu detine studii care sa ateste faptul ca hormonii de stres se transmit de la gaini la oameni.

In ajutorul crescatorilor a sarit si Ministerul Agricuturii, dupa ce studiul prezentat saptamana trecuta arata ca 75% din productia interna de oua este realizata la custi. „In Romania, doar 17% din gainile ouatoare sunt crescute in baterii”, spun expertii din Ministerul Agriculturii.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.