Bacaul, fruntas la poluare in Moldova

0
383

Planul National de Alocare prevede ca in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est sunt autorizate 25 de societati, cu instalatii ce intra sub incidenta schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera. Potrivit unei analize publicate in ziarul local „Ieseanul”, judetul Bacau detine, de departe, primul loc in regiune, cu cele mai multe societati care polueaza cu dioxid de carbon.

Pe lista sunt trecute Aerostar SA, Letea SA, Amurco Bacau SA, CET 1 si CET 2, SC Termon Onesti, Termoelectrica Borzesti, Chimcomplex Onesti, RAFO Onesti, Uzina Termica Comanesti, Diana Forest Bacau, Rafinaria Darmanesti. „Toate aceste societati au planuri aprobate de reducere a emisiilor. Reducerea cu 20 la suta a emisiilor de dioxid de carbon este o chestiune delicata.

Trebuie regandita, la nivel national si implicit la nivel regional, o alta strategie de reducere a gazelor cu efect de sera”, ne-a declarat Iulian Movila, director executiv la Agentia Regionala de Protectie a Mediului Bacau. Specialistii de la Institutul de Prognoza Economica (IPE) cred ca reducerea emisiilor poate avea ca efect presiuni economice, in special in domeniul energetic.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.