Basescu: Legea ceritificatelor verzi a fost retrimisa Parlamentului, lipsea un aviz de la CE

0
369
Investitiile in energia verde facute deja nu au efectele asteptate
Investitiile in energia verde facute deja nu au efectele asteptate
Basescu: Legea ceritificatelor verzi a fost retrimisa Parlamentului, lipsea un aviz de la CE
Basescu: Legea ceritificatelor verzi a fost retrimisa Parlamentului, lipsea un aviz de la CE

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca Legea certificatelor verzi este in Parlament si a fost retrimisa pentru ca trebuia sa vina un aviz de la Comisia Europeana, precizand ca nu are nimic impotriva sa fie promulgata imediat ce sunt indeplinite toate procedurile.

„Este retrimisa la Parlament pentru ca trebuia sa vina un aviz de la Comisia Europeana. Va asigur ca nu am nimic impotriva sa fie promulgata imediat ce indepinim toate procedurile, pentru ca Romania sa nu se mai aleaga cu un infrigement”, a spus seful statului.

Sindicalistii trebuie sa protesteze la Cotroceni, nu la Guvern, a declarat premierul Ponta, adaugand ca presedintele Basescu este cel care refuza promulgarea legii privind certificatele verzi si „submineaza”, astfel, economia nationala si precizand ca este dispus sa protesteze si el la Cotroceni.

In 26 februarie, presedintele Traian Basescu a sesizat Curtea Constitutionala in cazul OUG 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile.

Basescu a aratat in sesizarea de neconstitutionalitate trimisa Curtii Constitutionale ca, in opinia Comisiei Europene, procedura de notificare si pre-notificare, impusa de Articolul 108 alineatul (3) din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, nu a fost respectata, fapt ce poate atrage declansarea unei proceduri de infringement impotriva Romaniei.
Presedintele a precizat ca OUG 57/2013, aprobata prin legea transmisa spre promulgare, modifica schema de ajutor de stat SA 33134 2011/N-RO.

„Guvernul Romaniei a emis aceasta Ordonanta de Urgenta in data de 4 iunie 2013, ea fiind publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 335 din data de 7 iunie 2013, cu intrare in vigoare la data de 1 iulie 2013. Drept urmare, in data de 24 iunie 2013 Comisia Europeana a transmis o scrisoare catre Reprezentanta Permanenta a Comisiei Europene, prin care precizeaza faptul ca nu a fost transmisa nicio prenotificare, in sensul alineatului (3) al Articolului 108 din Tratat, privind modificarea schemei de ajutor de stat”, a aratat presedintele in sesizare.

Departamentul pentru Energie arata, dupa sesizarea CC, ca a respectat toate procedurile in relatia cu Comisia Europeana la modificarea legislatiei privind productia de energie regenerabila, precizand ca presedintele Traian Basescu nu a luat in calcul „date esentiale ale procesului de comunicare cu CE”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.