Bihorul e primul din tara privind numarul proiectelor pe fonduri europene

  0
  365
  Bihorul e primul din ţară privind numărul proiectelor pe fonduri europene
  Bihorul e primul din tara privind numarul proiectelor pe fonduri europene

  La o intalnire avuta joi, la Oradea, cu primarii din judet, ministrul Mediului Laszlo Borbely a laudat Bihorul. „E primul din tara privind numarul proiectelor”, a spus ministrul, facand referire la proiectele pe fonduri europene.

  Bihorul deruleaza astfel de proiecte in valoare de 544 milioane de euro, iar in acest an in judet s-au aprobat alte 12 proiecte pentru introducerea sau extinderea de retele de apa in tot atatea orase sau comune din Bihor. Pentru opt dintre ele (Uileacu de Beius, Astileu, Chislaz, Viisoara, Marghita, Cetariu, Sacueni si Ciuhoi), Borbely a semnat, joi, contractele de cofinantare. „Va urma Popesti, Magesti si Rosia”, a precizat ministrul.

  De asemenea, Borbely a semnat contractele de finantare pentru doua proiecte derulate de Administratia Bazinala de Apa Crisuri, a carei conducere a primit, la randul ei, laude din partea ministrului, fiindca „ABA Crisuri e fruntasa in dezvoltarea infrastructurii pentru ape”.

  Contractele semnate cu seful ABA Crisuri, Pasztor Sandor, sunt pentru lucrarile de amenajare a paraurilor Adona si Crisul Mic, lucrari pe fonduri europene, ce sunt aproape de final. De altfel, Borbely a si laudat pista de biciclete facuta pe Crisul Mic, ce a fost intubat. Pe o portiune din aceasta pista, masinile vor trebui sa acorde prioritate biciclistilor. „Sper sa mergem cat de curand cu bicicleta pe acolo”, a spus ministrul.

  Dupa ce a semnat contractele cu primarii, Borbely a facut o vizita la Gradina Zoologica din Oradea, care se extinde si se modernizeaza prin fonduri de la minister.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.